Gefilterd regenwater, wat kun je ermee?

Tegenwoordig is het een grote trend om regenwater te filteren. Al snel heerst de vraag, kunnen we dit water dan niet gewoon drinken wanneer we het filteren? Dit is echter niet zo makkelijk als dat het lijkt. In dit blog neem ik je mee in de wereld van gefilterd regenwater en leer jij welke voordelen je behaald wanneer je een filter voor regenwater installeert.

Regenton

Het eerste wat moet worden geïnstalleerd is een regenton, je kunt immers geen regenwater filteren als je geen beschikking hebt tot de bron. Regentonnen zijn er in alle soorten, maten en ook prijzen te vinden. Een regenton hoeft echter niet veel te kosten, vaak kun je al een kwalitatief goede regenton verkrijgen voor rond de 50 euro. De regenton zal ervoor zorgen dat al het regenwater via de goot wordt opgevangen. De regenton zal vervolgens bevestigd worden aan een filter zodat het regenwater schoon wordt gemaakt.

Waar kan ik het gefilterde water voor gebruiken?

Het gefilterde regenwater kan je echter niet gebruiken om te drinken, hiervoor zijn de filters niet sterk genoeg. Het gefilterde water kun je wel gebruiken voor irrigatie om de planten in de tuin water te geven, de wc door te spoelen of bijvoorbeeld om de was mee te doen. Enkele andere voorbeelden waar niet snel aan wordt gedacht is bijvoorbeeld de auto wassen of om het huis mee schoon te maken (vloeren, ramen, deuren etc.).

Welke voordelen heeft het filteren van regenwater?

Het filteren van regenwater zorgt ervoor dat je uiteindelijk een flink bedrag kunt besparen op je jaarlijkse uitgaven. Hiernaast draag je een steentje bij aan een beter milieu. Wacht dus niet en begin vandaag nog met het filteren van regenwater en zie je vermogen jaarlijks vooruitgaan!

Jeroen van Dam

Back to top