Nadelen van het kopen van leren meubels

Je hebt zoveel verschillende materialen voor meubels en de ene is gek op een stoffen meubel en de ander op een leren meubel. Gelukkig heeft iedereen een andere smaak anders zou elk huis hetzelfde eruit zien en dat is natuurlijk niet wat we willen. Veel leuker om bij je vrienden langs te gaan om eens te kijken hoe zij de woonkamer hebben aangepakt en wat zij er allemaal hebben ingezet. Zij hebben bijvoorbeeld leren eetkamerstoelen gekocht, maar jullie vinden het niet bij je passen. Toch wil je er zeker van zijn dat je hier niet voor kiest dus hierbij een aantal nadelen waarom je dan toch niet zou moeten kiezen voor leren meubels.

De nadelen

  • Het grootste afschrikmiddel voor veel mensen is de prijs. Hoewel het waar voor je geld is naarmate ze langer meegaan, kunnen de initiële kosten van het kopen van een leren bank onaangenaam zijn bijvoorbeeld. Mogelijk heb je kinderen of huisdieren die graag springen of spelen op de bank en het is wel zo dat leer veel minder vergevingsgezind is voor ruwe behuizingen dan kussens met stuiterende stoffen.
  • Als je geen fan bent van het gevoel van leer (en dat is okay, sommige mensen houden gewoon niet van leer), maar worden overtuigd door de manier waarop het leer eruit ziet, doe geen concessies aan comfort en hoop dat je eraan zult wennen.  Als je op een leren bank zit en je hebt het koud in de winter of je gaat zweten in de zomer, dan is het het niet waard. Je zou er een deken of iets anders erover heen kunnen gooien, maar waarom kies je dan niet beter voor een stoffen bank? Maar als jouw binnentemperatuur vrij constant is, dan zou het prima kunnen.
  • Echt leer is niet hetzelfde. Je moet weten wat je zoekt. Sommige soorten ‘echt leer’ zullen met weinig moeite krassen en slijten, maar hoogwaardig leer is veel duurzamer. Het kan moeilijk zijn om het verschil te zien zonder de hulp van een onpartijdige expert, dus het kan een gok zijn die je dan wel of niet wilt wagen.
  • Minder variatie qua kleuren en patronen.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top