Je handdoeken onderhouden

Handdoeken zijn duur. De kans is groot dat je voor minimaal een paar honderd euro aan handdoeken in huis hebt. Deze handdoeken wil je zolang mogelijk goed en zacht houden. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw handdoeken zolang mogelijk zacht en mooi blijven.

Wassen

Een van de belangrijkste manieren waarop je kunt zorgen dat de handdoeken langer mee gaan en mooi blijven, is door ze niet te vaak te wassen. Handdoeken raken elke keer dat je ze wast wat kleur kwijt en de vezels zullen verzwakken. Gastendoekjes kun je het beste om de dag vervangen. Alle overige badhanddoeken kun je een aantal keer gebruiken, zolang je ze tussendoor uithangt.

Als je ze dan wast moet je ervoor zorgen dat je ze op de juiste manier wast. Een van de voornaamste redenen dat je handdoeken na verloop van tijd lijken te veranderen in schuurpapier, is dat er zeepresten ophopen in de stof. Dit kun je voorkomen door ze op de juiste manier te wassen.

Als eerste moet je niet te veel handdoeken in de wasmachine doen. Handdoeken zijn zwaar en zuigen zich helemaal vol met water. Hierdoor kan het zeepwater niet goed uitgespoeld worden als de trommel helemaal vol zitten. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken. Je handdoeken worden toch wel schoon en zo weet je zeker dat de zeep er goed uitgespoeld wordt.

Drogen

Het drogen aan de lijn duurt erg lang en een droger is veel sneller. De kans is groot dat je vaak een droger gebruikt. Dit is niet het beste voor de handdoek. De droger voegt lucht toe aan de vezels en hierdoor voelt de handdoek lekker vol, maar de hitte en mechanische stress beschadigen de stof van de handdoek. Voor het beste resultaat kun je de handdoeken grotendeels aan de lijn drogen en alleen op het einde nog even in de droger doen. Hierdoor krijgen de handdoeken toch nog het zachte gevoel van de droger, maar zijn ze niet te erg beschadigt.

Om ervoor te zorgen dat de handdoeken helemaal schoon blijven en goed blijven ruiken kun je ze het beste pas in de kast leggen als ze droog zijn.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top