Inspiratie voor een kleine badkamer

De badkamer is een van belangrijkste plekken van je huis. Het is de ultieme plek om je even helemaal terug te trekken zonder dat je gestoord wordt. Even geen telefoon, even geen laptop, even niks. Een momentje voor jezelf. Helaas heeft niet iedereen zeeën van ruimte. Het inrichten van een kleine badkamer is ook niet eenvoudig.  Geen paniek! Hieronder delen we een aantal badkamer ideeën voor een kleine badkamer.

Lichte kleuren

Licht creert ruimte. Kies voor lichte tegels. Mocht je niet een hele lichte badkamer willen, dan kan je ook een donker vloer combineren met lichte tegels op je muur. Vooral daglicht laat de ruimte groter lijken. Heb je een raam in de badkamer? Vergeet dan de raamdecoratie niet. Hiervoor kan je ook voor lichte kleur kiezen.

Denk goed na over de indeling

En goed ontwerp is de basis voor een slimme kleine badkamer. Bedenk wat voor jou essentieel is in een badkamer. Een bad of een douche? Liever allebei, dan kan je deze ook combineren. Heb je een schuin dak in je badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een dakraam. Als je zo veel mogelijk ruimte wilt creëren is natuurlijk licht je beste vriend. Als je meer privacy wilt of je badkamer wilt verduisteren dan is een rolgordijn voor een dakraam erg handig. Heb je een groter raam? Ga dan voor vochtbestendige houten lamellen. Vind zo een goede balans tussen een mooie en praktische badkamer.

Glas

Vervang je douchewand of je doucegordijn door een glazen douchecabine, hierdoor oogt je badkamer veel ruimer. Tip! Laat een inbouw nis bouwen in je douche. Hier kan je je douche en badspullen in kwijt en ligt het niet zo in het zicht. Wel zo handig als je een glazen wand hebt.

Balans

Zorg voor een juiste balans tussen de meubels. Een veel gemaakte fout is de een grote wasbak. Een kleine wasbak is vaak veel praktischer. Een trend in 2020 is de opzetwastafel. Ze kunnen geplaats worden op een meubel of een mooi blad. Dit geeft een luxe uitstraling. Kies voor een slanke kraan om de ruimte eromheen groter te laten lijken. Wanneer je toch voor wat grotere meubels wil gaan kies dan voor één opvallend item.

Grote tegels

Kies voor grote tegels voor op de wand of de vloer. Hoe groter de tegels hoe minder voegen dus hoe minder oppervlakte er doorbroken wordt. Hierdoor voelt de ruimte veel groter aan.

Jeroen van Dam

Back to top