Dit zijn de badkamertrends van 2021

2021 is aangebroken dus laten we meteen de badkamertrends bekijken van 2021. Welke badkamertrends nemen we mee naar dit jaar en welke badkamertrends laten we achter ons. Hieronder vind je de badkamertrends van 2021. Laat je inspireren en geef je eigen badkamer een frisse look.

Groen, groener, groenst

Dat groen in 2020 al een trend was, hebben we gemerkt. Ook zien we deze groene trend terugkomen in 2021. Tegenwoordig zetten we in huis overal planten. Planten in de slaapkamer, planten in de werkkamer en dus ook planten in de badkamer. Groen staat voor een nieuw leven, rust, veiligheid en gezondheid. Dit zoeken we ook in een badkamer. Wanneer je planten gaat aanschaffen is het wel belangrijk om te checken of de planten tegen veel vocht kunnen.

Donkere kleuren

Naast planten is het ook een trend om groene tegels op de muur te plaatsen. Hiermee bedoelen we donkergroene tegels. In een speelse visgraattegel of de moderne hexagontagel. Donkere kleuren gaan we steeds meer zien in badkamer. Donkere kleuren geven het gevoel van geborgenheid. Dat betekent ook dat het tijd is om de witte handdoeken te vervangen voor mooie donkere handdoeken passend bij het interieur. Kijk op Handdoek.nl voor hoogwaardige handdoeken.

De retrolook

Wanneer je helemaal niet van donkere kleuren houdt, past deze trend beter bij jou. De retro badkamer is namelijk terug van weggeweest. Denk hierbij aan de kleuren lila- paartinten of lichtgroen. Deze kleuren kan je mooi combineren met zwart matte accessoires voor een moderne look.

Hout

Natuurlijk materialen zijn altijd al gewenst in badkamer maar in 2021 zien we extra veel hout. Denk bijvoorbeeld een houten tegels in een visgraatpatroon, een houten badkamermeubel of houten raamdecoratie. Laat je van tevoren goed informeren of het hout is ingespoten met een vochtbestendige coating.

Jeroen van Dam

Back to top