Enkele goede redenen om champagne te drinken

Het kan uw libido verhogen

Het is bekend dat alcohol mensen hun remmingen doet verliezen. De meeste alcoholische dranken geven je een kortstondige buzz, maar laten je dan met weinig energie en het gebrek aan doorbloeding dat je nodig hebt voor de opwinding. Champagne daarentegen laat je de effecten ervan veel sneller voelen zonder je energie te laten verslappen. Champagne nodig? Bij champagnepost.nl laat champagne bezorgen bij uw voordeur.

Het kan de gezondheid van uw hart verbeteren

Net als rode en witte wijn kan champagne goed zijn voor je hart. Gemaakt van zowel rode als witte druiven, bevat het dezelfde antioxidanten die schade aan uw bloedvaten voorkomen, slechte cholesterol verminderen en bloedstolsels voorkomen. Dit verlaagt op zijn beurt het risico op hartziekten en beroertes. Maar het sleutelwoord hier is, zoals bij elke alcoholische drank, matiging.

Het versterkt je stemming

We kennen allemaal het levendige gevoel dat je krijgt van een slokje champagne, dit komt door de magnesium, kalium en zink die het bevat.

Het kan dementie voorkomen

Champagne kan helpen dementie te voorkomen, zeggen wetenschappers. Het is bekend dat een glas of twee champagne het begin van dementie voorkomt. Uit onderzoek in Pittsburgh bleek dat het risico bijna gehalveerd werd voor mensen die ‘matige’ hoeveelheden dronken. De 40-plussers zouden dit advies moeten opvolgen, omdat men denkt dat de geleidelijke afname dan zal plaatsvinden.

Het heeft weinig calorieën

Champagne bevat minder calorieën (80) dan zowel rode als witte wijn (120). De porties zijn over het algemeen ook kleiner, dus het is de gezondere keuze rondom, zolang je maar niet de hele fles drinkt.

Het zal je scherp houden

Onderzoek van de Universiteit van Columbia heeft aangetoond dat champagne eiwitten bevat die gunstig zijn voor het korte termijn geheugen. Een studie be Reading University in 2013 zei dat drie glazen bubbels per week kunnen helpen om het te verbeteren.

Het kan uw risico op diabetes verlagen

Een onderzoek uit 2009 in Canada toonde aan dat alle wijnen, ook de sprankelaars zoals champagne, het risico op het oplopen van diabetes met 13 procent kunnen verlagen.

Jeroen van Dam

Back to top