Dingen waar je op moet letten bij het bestellen van een glasplaat op maat

Glas bestellen doe je niet elke dag. Misschien heb je een gloednieuw huis gekocht en moeten daar nog ramen inkomen. Heb je een uitbouw gedaan in je woning? Dan kan je misschien dubbelglas gebruiken voor de grote openslaande tuindeuren. Een dakraam op zolder die nog geen kozijn en glas heeft. Voordat je eraan begint, is het handig om te letten op een aantal dingen. Wij leggen het je graag uit in deze blog. 

Bepaal waar het glas moet komen 

Voordat de zoektocht naar een prachtig glas op maat kan beginnen, is het essentieel om te bepalen waar het glas moet komen. In een dakraam, een rechthoekig raam of misschien wel een grote tuindeur. Vervolgens kun je bepalen wat voor mate van privacy, brandwering, zonwering of isolering je wil voor het glas. Lees daarvoor snel verder. 

Laat het opmeten door een professional 

Om het glas mooi en netjes te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat het goed is opgemeten. In oude huizen kan het zijn dat wanden en ramen scheef zijn waardoor een opmeting lastiger is. De maat en mogelijke oneffenheden in het kozijn zijn van groot belang. Het is raadzaam om dat te laten doen door een professional of door iemand dit vaker heeft gedaan. 

Bepaal de glassoort 

Er zijn heel veel verschillende soorten glas te verkrijgen. Ieder glas heeft zo zijn voordelen. Denk aan enkel glas, gehard glas, figuurglas, brandwerend glas, zonwerend glas, draadglas en dubbelglas. In de badkamer kan figuurglas erg mooi zijn om wel licht door te laten maar wel een hoge mate van privacy te creëren. Voor de woonkamer is het handig om goed isolerend glas, zoals HR++ glas, te plaatsen. 

Glas op maat bestellen 

Glas op maat bestellen kun je eenvoudig en snel doen bij GlasGigant. Zij zijn specialist op het gebied van allerlei soorten glas. Al binnen 3 werkdagen wordt het glasplaat op maat gratis op locatie geleverd. Je kunt zelf een afleverdatum kiezen. Is de ruit toch niet goed? Dan krijg je van GlasGigant een nieuwe. 

Jeroen van Dam

Back to top