De vier grootste voordelen van PVC ramen en deuren

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren voor uw nieuwbouw of verbouwde woning? Dan kunt u kiezen voor houten, aluminium of PVC ramen en deuren. Vooral deze drie soorten blijven PVC-profielen marktaandeel winnen. PVC-ramen en -deuren hebben namelijk onmiskenbare voordelen. We hebben vier van de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet. 

Gemak door weinig onderhoud 

PVC betekent niet alleen isolatie, maar ook eenvoudig onderhoud en bruikbaarheid. Je hoeft ze niet te kleuren! Bovendien is PVC 100% recyclebaar. Neem het feit dat PVC de energie-efficiëntie in huizen drastisch verbetert en je hebt een duurzaam product. PVC-profielen houden vuil en stof buiten. Het is voldoende om ze af en toe te wassen met een zachte spons en water waaraan u eventueel reinigingsmiddel kunt toevoegen. 

Uitstekende isolatie 

Of het nu gaat om thermische isolatie of geluidsisolatie, PVC-ramen en -deuren presteren veel beter dan aluminium. Het hout bereikt hetzelfde niveau, maar heeft meer onderhoud nodig. PVC-profielen zijn samengesteld uit een combinatie van glasvezel en versterkte staalkabel, wat de thermische en akoestische prestaties aanzienlijk verbetert. De eigenschappen van het materiaal zelf zorgen er ook voor dat een woning met PVC ramen en deuren een uitstekende isolatie biedt.  

Goede prijs/kwaliteit verhouding 

In vergelijking met hout en aluminium biedt PVC een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het sterk en duurzaam. PVC ramen en deuren hebben ook een positief effect op uw vaste lasten. Betere isolatie zal uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen! 

Veel beschikbare kleuren 

Iedereen die besluit zijn huis uit te rusten met PVC-ramen en -deuren, kan kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Met een ruim aanbod aan kleurafwerkingen en hoogwaardige kleurenfolies weet u zeker dat uw PVC ramen en deuren perfect passen bij de stijl van uw woning: van rustiek tot ultramodern, alles is mogelijk!  

Jeroen van Dam

Back to top