De raamdecoratie trends voor 2023!

Het komt vaak voor dat mensen het fijn vinden om met de trends mee te gaan. Misschien herken jij jezelf hier ook wel in. Zoals we allemaal weten is er veel keuze voor raamdecoratie Er zijn gordijnen, maar ook shutters en nog veel meer opties! Maar wat zijn nu op dit moment de trends voor raamdecoratie? Dat vertellen we jou allemaal in deze blog! Lees snel verder om erachter te komen of jij op de hoogte ben van de nieuwste trends voor 2023.

In between gordijnen

Het klinkt misschien niet bekend ‘in between gordijnen’, maar met wat uitleg krijg je al snel een goed beeld van wat het is! Het zijn gordijnen die licht doorlaten, maar wel de nodige privacy bieden. Hou jij er van om veel licht in huis te hebben, maar wil je niet dat iedereen naar binnen kan kijken? In between gordijnen zijn dan perfect! Je kunt ze ook gemakkelijk combineren met normale gordijnen zodat je keuze hebt welke gordijnen je gebruikt. Het geeft veel sfeer aan de woonkamer of slaapkamer en je behoudt ook nog eens veel licht. In between gordijnen zijn momenteel helemaal trendy in natuurlijke tinten!

Houten shutters

Erg populair de laatste jaren zijn shutters en vooral houten shutters! Op Pinterest zie je ze overal voorbij komen wanneer je naar woonkamerinspiratie zoekt. In veel woningen zijn shutters dus ook niet meer weg te denken. Naast dat het mooi in huis staat, zijn shutters ook praktisch! Het is heel makkelijk om het schoon te houden en kunt het gemakkelijk met een doekje afnemen. Daarnaast kun je ook zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen wil laten. Wanneer je de shutters meer dicht doet, behoud je meer privacy en kan niemand naar binnen kijken. Heb je nu een raam wat niet de standaard afmetingen heeft? Geen zorgen, shutters kunnen op maat gemaakt worden. Ideaal toch?!  

Haal de natuur naar binnen!

Dit klinkt natuurlijk een beetje gek, maar het is erg hip om veel natuur- en aardetinten in je woning te hebben. Niet alleen zijn meubels in crème en bruine kleuren populair, maar raamdecoratie gaat ook deze kant op! Het staat prachtig in je woning om gordijnen te hebben in natuurlijke tinten, het laat vaak ook nog eens wat meer licht door. Naast natuurlijke tinten zijn mensen ook meer bezig met materialen. Waar wordt alles nu van gemaakt? En is dat wel goed voor het milieu? Dat zijn vragen die steeds vaker gesteld worden. Daarvoor zijn er gordijnen ontworpen die gemaakt worden van gerecyclede flessen! We kunnen tegenwoordig natuurlijk niet meer een duurzame optie uit de weg gaan.

Jeroen van Dam

Back to top