Een betrouwbare BSO in Den Haag

Bent u op zoek naar een buitenschoolse opvang voor uw kind? Dit wordt veel overwogen door ouders. In Den Haag zitten meerdere opvanglocaties waar u uw kind kunt inschrijven. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een BSO in Den Haag. Het antwoord op deze vraag hangt af van meerdere factoren. Ten eerste moet u er van bewust zijn dat niet alle BSO’s hetzelfde zijn. De ene praktijk kan meer focussen op buitenzijn en de natuur, terwijl de ander meer focust op spelletjes en dans. Probeer dus rekening te houden met de interesses van uw kind. Daarnaast moet u zich inlezen in de services die aangeboden worden. Een BSO kan een haal- en brengservice aanbieden voor een meerprijs. Een aantal vragen die u zich kunt afvragen:

  • Wie worden de begeleiders?
  • Zijn er vaste medewerkers of wordt er gevarieerd?
  • Krijgen de kinderen voldoende persoonlijke aandacht?
  • Waar bevindt de opvang?
  • Is het hygiënisch en opgeruimd?
  • Hoe is de reputatie van de opvang?
  • Wat vinden andere ouders van deze opvang?

Werken aan taalvaardigheid

Waar een BSO aandacht aan kan geven is taalvaardigheid. Bij Road2School kan uw kind worden opgevangen bij de kinderopvang in Den Haag. Met behulp van spelletjes wordt de vaardigheid in Nederlandse taal gestimuleerd. Binnen taalvaardigheid kunt u denken aan taalbegrip en luistervaardigheid. Ook wordt er voorgelezen door de medewerkers. Hiermee leren de kinderen luisteren en focussen op een verhaal. Een ander leuk activiteit is gezamenlijk zingen van kinderliedjes. Dit vinden kinderen erg leuk.

Werken aan creativiteit

Bij een buitenschoolse opvang zoals Road2School wordt er ook gewerkt aan het versterken van de creativiteit van een kind. Zoals eerder al genoemd, met muziekles. Behalve het meezingen wordt er ook gespeeld met instrumenten. Een andere activiteit is knutselen. Er wordt geknutseld aan de hand van de thema’s, bijvoorbeeld een ‘dieren’ thema. Ieder kind is vrij om te knutselen zoals zij dat willen. Het belangrijkste is dat een kind op zijn eigen manier te werk gaat en dat durft te uiten.

Jeroen van Dam

Back to top