De beste thermostaat voor jouw huis

Tegenwoordig leven we steeds groener en zijn we steeds bewuster bezig met duurzaamheid. Hierdoor willen we de energiekosten je eigen woning zo laag mogelijk houden. Er bestaan verschillende soorten thermostaten om de temperatuur te bepalen voor jouw woning. Lees hieronder meer.

Wat is een thermostaat?

Een thermostaat van de centrale verwarming is een automatische warmte schakelaar die vaak in de woonkamer hangt. De thermostaat gebruikt een sensor binnen of buiten de woning. Wanneer er een minimale temperatuur is ingesteld, schakelt de sensor de thermostaat aan. De verwarming gaat in werking en zorgt voor een juiste temperatuur.

Soorten thermostaten

Er zijn twee soorten thermostaten. Een kamerthermostaat regelt de verwarmingsbron op basis van de kamertemperatuur. Een weersafhankelijke thermostaat regelt dit op basis van de buitentemperatuur. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

Slimme thermostaat

Een kamerthermostaat wordt ook wel een slimme thermostaat genoemd. Een slimme thermostaat past bij een groenere levensstijl omdat de thermostaat zorgt voor minder energiegebruik. Hierdoor wordt er minder stroom, en vooral minder gas verbruikt. Veel slimme thermostaten zijn op afstand te bedienen en geven je via apps inzicht in je energie verbruik. Een ander voordeel van een slimme thermostaat is dat hij zichzelf uitschakelt als er niemand thuis is door een bewegingssensor.

Thermostaat kopen

Er zijn een groot aantal kamerthermostaten op de markt. Bij de Verwarming-shop-online vind je een ruim aanbod van kamerthermostaten van veel merken. Naast thermostaten is de Verwarming-shop-online verder gespecialiseerd in alles wat met de verwarming te maken heeft, zoals expansievaten, pompen & pompgroepen, radiatoren & kraanwerk en nog veel meer. Voor al jouw vragen kan je terecht bij de Verwarming-shop-online. Kijk in de webshop of neem contact op. Je kan ze terugvinden via facebook en 7/7 een chat bericht sturen.

Jeroen van Dam

Back to top