De beste printers om goedkoop te printen

Printers behoren tot de meest gebruikte elektronica in de wereld. Ze zijn er in alle soorten en maten, met een verscheidenheid aan functies. Maar één ding dat universeel is onder printers, zijn de hoge kosten voor inktpatronen. In dit artikel bespreken we welke printers u het meeste waar voor uw geld bieden als het gaat om goedkoop printen.

Goedkope printer, dure cartridges

De fabrikanten van printers verdienen het overgrote deel van hun geld aan de inktcartridges die u bij hen koopt. De printers zelf zijn vaak erg goedkoop in aanschaf, maar de inktpatronen kunnen meer dan € 60 per stuk kosten. Dit bedrijfsmodel heeft ertoe geleid dat veel mensen op zoek zijn naar manieren om goedkoop te printen.

Er zijn een paar methoden die u kunt gebruiken om goedkoop printen. Een daarvan is een printer te kopen die hervulbare inkttanks gebruikt in plaats van inktpatronen. Deze printers zijn meestal duurder in aanschaf, maar de kosten van inkt zijn op de lange termijn veel lager.

Een andere manier om goedkoop te printen is door gebruik te maken van een externe inktleverancier. Deze bedrijven maken compatibele inktpatronen die vaak goedkoper zijn dan de inktpatronen die door de printerfabrikant worden verkocht.

U kunt ook merkloze of winkelmerk inktpatronen gebruiken. Deze zijn meestal minder duur dan bijvoorbeeld de originele HP cartridges, maar ze zijn niet altijd compatibel met uw printer. Controleer altijd of ze compatibel zijn voordat u ze aanschaft.

De beste manier om goedkoop te printen is een combinatie van deze methoden te gebruiken. Uiteindelijk hangt het er allemaal vanaf hoeveel u wilt uitgeven aan een printer en hoe vaak u wilt printen.

Printers met goedkope inktcartridges

Er zijn een paar printers op de markt die het voordeel hebben van betaalbare inkt. Een nadeel van veel van dit soort printers is dat de printer vaak wat duurder in aanschaf is, maar ook daar hebben wij een oplossing voor!

Een goede manier om op uw printkosten te besparen is om een printer te kopen die hervulbare inkttanks gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is de Epson Ecotank serie. De inkt hervult u gemakkelijk met een inktfles, die u gebruikt om de ingebouwde inkttanks op de printer te vullen. Deze inktflessen relatief goedkoop in aanschaf, vooral als u voor een huismerk kiest.

Een andere goede optie is de Canon Pixma-serie. Deze printers gebruiken afzonderlijke inktpatronen, maar deze zijn over het algemeen zeer betaalbaar. De originele cartridges van de fabrikant zijn niet erg goedkoop, maar wanneer u kiest voor een huismerk “compatible”, hoeft u niet meer dan € 25 uit te geven voor een complete set nieuwe inktpatronen.

Dus daar heb je het! Een paar tips waardoor je niet te diep in je buidel hoeft te tasten als het gaat om het kopen van inktpatronen. We hopen je goed geholpen te hebben in je zoektocht voordelige printjes!

Jeroen van Dam

Back to top