Alles wat je moet weten voor een geslaagd tuinfeest!

Tijd voor een groot feest in de tuin? Een bijzondere leeftijd behaald, geslaagd of gewoon zin om een groot feest te organiseren? Ontzettend leuk en handig om dit in de tuin te doen. Feestjes in de tuin zijn niet alleen handig maar geven ook fijne sfeer. Bang voor niet zo lekker weer? Kou hoeft je helemaal niet tegen te houden om een groots tuinfeest te organiseren. Dus wil jij een groot tuinfeest houden? Wij leggen je uit wat je moet regelen, zelfs als de zon niet schijnt!

Decoratie is belangrijk

Decoratie gaat hand in hand met een feestje. Anders lijkt het geen speciale bijeenkomst. Dit kan je doen door hooibalen te plaatsen en er dekentjes overheen te leggen. Zo voorzie jij je gasten van originele zitplekken. Voor de rest is het belangrijk om met veel lichtjes te werken omdat het buiten soms snel donker is. Om het gezellig te houden kan je bijzettafels of buffettafels neerzetten met vachtjes en zachte verlichting zoals kaarsen en lichtsnoeren. Maak het niet een te grote lichtshow; anders valt de intieme sfeer weg. En dat zou zonde zijn.

Maak een kampvuur 

Een knisperend vuurtje is voor een geslaagd feest zeker waar jij naar zoekt. Vanuit het Engels ook wel letterlijk vertaald naar ‘vreugdevuur’, brengt een heerlijke sfeer met zich mee. Je kan er om heen staan om marshmallows te roosteren of simpelweg kijken hoe de vlammen zich vormen. Het is uit zichzelf al een stukje entertainment. Als je meerdere warmtebronnen maakt zoals tuinhaarden, kampvuren en veel kaarsen, is het verstandig om wel rekening te houden met de brandveiligheid. Extra maatregelen nemen voor brandpreventie? Zorg dat je een brandblusapparaat in de buurt hebt. Wil je een écht groot kampvuur opzetten – bijvoorbeeld als jouw tuinfeest meer een mini-festival is, dan is het een goed idee om brandwachten in te schakelen om de brandveiligheid te garanderen.

Wat ga je serveren?

Bij een geslaagd feestje horen natuurlijk lekkere verwennerijen. Zorg daarom voor voldoende hapjes en drankjes. Ga hiervoor wel voor iets makkelijks, bij een groot feest is het vervelend om daar heel druk mee te zijn. Daarnaast zou het voor de hapjes ook ideaal zijn om de barbecue aan te steken. Plaats alvast alle drankjes in grote bakken met ijs en laat de gasten lekker zelf hun drankjes inschenken. 

Let’s play!

Naast gezellig kletsen en dansen op het tuinfeest is het ook leuk om de gasten te amuseren met leuke spellen. Plaats in de tuin bijvoorbeeld een twisterspel, of zet een pingpong tafel neer. Gegarandeerd zorgt dit vrolijke gezichten en hard gelach! Het is wel handig om dit in de uitnodiging te vermelden, want in een korte jurk met hakken is dat niet ideaal. 

Heb jij al zin een tuinfeest te organiseren? Onze handen beginnen al te jeuken bij het idee. Wij wensen je veel plezier met het organiseren van je  tuinfeest.

Jeroen van Dam

Back to top