Ligbedden variëren in stijl van modern en minimalistisch tot een eenvoudige landelijke stijl

Ligstoelen zijn een geweldige oplossing voor kleine woonruimtes zoals appartementen of slaapzalen, waar je ze overdag kunt gebruiken om bijvoorbeeld te lezen en als extra bed wanneer gasten op bezoek komen. Ze zijn ook een ruimtebesparend alternatief voor traditionele bedframes en matrassen, waardoor een slaapkamer er opener en ruimer uitziet. De ligstoel is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen. Het meest voorkomende type is het moderne ligbed met een eenvoudig frame inclusief poten en rails zonder hoofd- of voeteneinde. Het is laag bij de grond en kan indien nodig als extra bed worden gebruikt. Landelijke ligbedden zijn meestal hoger en hebben hoofdeinden en voeteinden voor ondersteuning. Ze kunnen ook opbergruimte bevatten voor dekens of lakens. Moderne ligbedden zijn meestal gemaakt van hout of metaal of plastic. De exemplaren in landelijke stijl zijn vaak gemaakt van hout, maar hebben soms ook bekleding of kunstleer in plaats van stoffen bekleding op houten frames.

Een ruim aanbod aan ligbedden

Ligbedden zijn er in een breed scala aan vormen en afwerkingen, zodat je er altijd een kunt kiezen die past bij je inrichting en esthetische smaak. Een ligbed grijs is bijvoorbeeld een neutrale tint die in elk huis kan worden gebruikt. Traditionele ligbedden moderne ligbedden en ligbedden in landelijke stijl zijn allemaal gemaakt van houten of metalen frames en hebben stoffen bekleding op het frame. Hout is het traditionele en aanpasbare framemateriaal. Metaal is vaak modern van stijl en kan een meer gestroomlijnd uiterlijk hebben. Kunststof is sterk en lichten geeft een ruimtelijk gevoel.

Doen of niet doen?

Het bekende ligbed met pop-up onderschuifbed is een baanbrekend meubelstuk waar veel gezinnen tegenwoordig voor kiezen. Dit ingenieuze meubel zal zowel ouders, kinderen als bezoekers goed bevallen. Het bespaart niet alleen ruimte, maar biedt ook uitzonderlijke functionaliteit voor iedereen in huis. Het is geen verrassing dat uitschuifbare ligbedden zo populair zijn. Een uitschuifbaar ligbed helpt je ruimte vrij te maken in je woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Jeroen van Dam

Back to top