Op zoek naar een tandarts in grote steden

Een tandarts Den Haag spreekt meestal naast Nederlands ook Engels en soms ook andere talen. In een grote stad als Den Haag zijn de meeste specialiteiten vertegenwoordigd. Den Haag is een van de grootste steden van Nederland en heeft een grote verscheidenheid aan tandartspraktijken. Volgens deskundigen zou iedereen regelmatig een controle bij de tandarts moeten ondergaan. Als er bij de controle problemen worden geconstateerd, zal je tandarts een afspraak met je maken om dit aan te pakken. Bij problemen tussen de controles door kun je altijd contact opnemen met je tandarts voor een afspraak.

Tandarts Amsterdam Oost

In een grote stad als Amsterdam zijn er zoveel tandartsen en praktijken dat alle specialismen van een tandarts vertegenwoordigd zijn, of je nu in de buurt van het Vondelpark woont of vlak bij Artis, in Amsterdam Noord of in het centrum. Ook in Amsterdam Zuid, Diemen en Westpoort is er altijd wel een praktijk in de buurt. Het zal dus niet moeilijk zijn om een tandartspraktijk bij jou in de buurt te vinden. Dat is ook het geval als je op zoek bent naar een tandarts Amsterdam Oost. Zij voorzien mensen uit heel Amsterdam van goede tandheelkundige zorg. Met uitzondering van zon- en andere feestdagen is de kliniek elke dag open, soms zelfs ‘s avonds. Er zijn diverse soorten tandartspraktijken. Alle tandartsen zorgen voor de gezondheid van het gebit en vullen indien noodzakelijk gaatjes. Bij sommige praktijken behoort tanden bleken en tandheelkundige implantaten zetten tot de diensten die zij leveren. Andere praktijken bieden orthodontische zorg.

Tandheelkundige specialismen in Nederland

In Nederland zijn alle standaard tandheelkundige specialisaties toegankelijk en veel behandelingen vallen (deels) onder de ziektekostenverzekering. De meest bekende zijn kaakchirurgen die meestal verbonden zijn aan een ziekenhuis en orthodontisten die een eigen praktijk hebben. Daarnaast zijn er parodontologen, ook wel tandvlees specialisten genoemd. Endodontologen (wortelkanaal specialisten) en implantologen zijn ook beschikbaar. Een groeiend aantal Nederlandse tandartsen heeft mondhygiënisten in dienst, maar in grote steden zoals Amsterdam zijn ook aparte mondhygiënistenpraktijken te vinden. Voor een bezoek aan de mondhygiënist hebben patiënten geen verwijzing nodig van hun tandarts.

Jeroen van Dam

Back to top