Alles wat je moet weten over de iPhone 12 pro!

De iPhone 12 pro is ontworpen voor de mensen die de ultieme iPhone ervaring willen. De iPhone 12 pro is weer voorzien van een gelikt nieuw ontwerp bestaande uit eersteklas materialen, waaronder een band van chirurgisch staal. De iPhone 12 pro is verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren waaronder een nieuwe kleur blauw, genaamd ‘’Pacific Blue’’. De iPhone 12 pro is ook water- en stofbestendig en heeft een IP86- classificatie, dit houdt in dat de telefoon 30 minuten lang tot 6 meter onder water kan blijven. De iPhone 12 pro zal net als de iPhone 12 en iPhone 12 mini worden voorzien van MagSafe. MagSafe betekend dat ze magnetisch worden bevestigd aan de draadloze oplader om de oplaadtijden te optimaliseren en te voorkomen dat de telefoon er van af valt. De iPhone 12 pro krijgt een 6,1 inch display dit is iets kleiner dan de display van de iPhone 12 pro Max (6,7 inch) en een stuk groter dan die van de iPhone 12 mini (5,4 inches)

De camera

De camera van de iPhone 12 pro is bijzonder interessant. De iPhone 12 pro heeft een drievoudige camera met een 12 megapixel ultabrede camera, een 12 megapixel groothoekcamera en een 12 megapixel telecamera. Het camerasysteem van de iPhone 12 pro scoort op bijna alle fronten gewoon iets beter dan die van de iPhone 11. Dit zie je natuurlijk ook terug in de foto’s en video’s. De grootste winst zit echter in de mogelijkheid om te filmen en te bewerken in Dolby Vision HDR. De iPhone 12 pro en iPhone 12 pro Max zullen de eerste smartphones zijn met Dolby Vision HDR. Dankzij Dolby Vision HDR wordt het straks mogelijk om een veel breder spectrum van donker en licht vast te leggen. Iedere frame wordt dan tijdens het filmen apart bewerkt. Hier is veel rekenkracht voor nodig en dit is volgens Apple alleen mogelijk dankzij de krachtige A14 Bionic chip. De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max zullen ook voorzien zijn van een LiDAR-scanner. Een LiDAR-scanner meet hoe lang het licht nodig heeft om een object te bereiken. Dit betekent dus dat door de LiDAR-sensor de iPhone een voorwerp in het donker kan herkennen en deze ook vast kan leggen. Hierdoor is de autofocus bij weinig ligt 6 keer zo snel dan voorheen.

Bestellen

De iPhone 12 Pro is vanaf vrijdag 23 oktober te bestellen. Wil je de iPhone 12 Pro los kopen dan kost dit €1160. De iPhone 12 is vanaf €909 verkrijgbaar en is ook vanaf 23 oktober te bestellen. De iPhone 12 mini is verkrijgbaar vanaf €810 en is vanaf 13 november te bestellen. En de duurste optie is de iPhone 12 Pro Max deze is te koop vanaf €1260 en is ook vanaf 13 november te bestellen. Wanneer de telefoons worden geleverd is nog onbekend.

Jeroen van Dam

Back to top