De belangrijkste zaken voor een nieuwe bedrijfsprinter

Het nieuwe jaar is voor veel bedrijven de tijd om uit te zoeken waar de budgetten heen moeten. Dit mag dan ruim zijn, maar in de meeste gevallen is het al duidelijk genoeg waar de budgetten voor het komende jaar precies naar toe zullen gaan. De kans bestaat dat er wordt besloten om voor een nieuwe bedrijfsprinter te gaan. Maar hoe kiest u de juiste printer? In deze blogpost geven we u enkele tips waar u op moet letten bij het aanschaffen van een zakelijke printer.

Wat moet de printer precies kunnen?

Functionaliteit is natuurlijk het allerbelangrijkste. Bedenk eerst wat de organisatie nodig heeft. Wordt er veel met kleurenafdrukken gewerkt? In welke formaten wordt veelal afgedrukt? Welke analyses moeten beschikbaar zijn? (bijvoorbeeld de staat van de cartridges of hoeveel iedere collega print) Er zijn dus veel vragen afhankelijk van welke printer het beste is voor uw organisatie. Check het even bij alle medewerkers: een collega van marketing kan bijvoorbeeld andere wensen hebben dan een collega van de inkoopafdeling.

Een printer kopen of leasen?

Als u eenmaal de gewenste printer hebt gevonden, kunt u nog steeds kiezen uit verschillende vormen van gebruik. Gaat u voor het kopen van een bedrijfsprinter, of wilt u juist leasen. Het verschil hiertussen zit hem in de betaling: bij aankoop heeft u in eerste instantie hoge kosten, en als u least, spreidt u ze over een langere periode. Het kopen van een printer biedt vaak meer onzekerheid: als de printer kapot gaat, kan het al behoorlijk duur zijn.

Onderhoud

Ook moet van tevoren worden overwogen om de printer te onderhouden. Hoe gaat u dit regelen? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw printer regelmatig te laten onderhouden in plaats van deze te laten repareren wanneer het apparaat kapot is. Daarnaast kunt u ook automatisch de toner van uw printer laten bijvullen. Zo kunnen u en uw collega’s zorgeloos printen.

Jeroen van Dam

Back to top