Tips voor een onvergetelijke kerstavond met het gezin

De feestdagen liggen alweer in het vooruitzicht. Waar we normaal grootse plannen maken om de feestdagen te vieren, weten we dit jaar niet hoe de feestdagen gaan verlopen want de Corona maatregelen worden nog steeds aangescherpt. Een ding wat wel zeker is, is dat je de feestdagen kan doorbrengen met je eigen gezin. Dat houdt in dat je met je gezin of je partner samen mag zijn. Het is daarom extra leuk om dit jaar samen thuis een diner voor te bereiden en te genieten van de kerstdagen. Wij hebben hier inspiratie en leuke tips om de kerstdagen van 2020 onvergetelijk te maken.

Wat leuk is om te doen tijdens de kerstdagen wanneer je veel thuis bent en daarom tijd hebt, is koken. Dit jaar mag je best wel uitpakken. Laat elk gezinslid een gerecht bedenken en maken. Je kan ook in duo’s werken. Zo is iedereen betrokken bij het diner. Bedenk van tevoren het menu en haal lekkere boodschappen in huis. De een houd ervan om uren in de keuken te staan, de ander heeft er een hekel aan. Het hoeft ook niet té ingewikkeld te zijn. Vaak is een kleine amuse, een soep, een hoofdgerecht en een toetje voldoende. Ga bijvoorbeeld voor een zalm of een carpacciobonbon als amuse en een courgettesoep als voorgerecht. De klassieker is om vlees te eten met kerst maar tegenwoordig zijn er ook super veel vegetarische opties, zoals een risotto of een gevulde portobello. Ga voor het toetje voor een lekker ijsje of een stukje taart.

Een mooi kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder een mooi gedekte tafel. De goede basis van een mooie kersttafel is een kerst tafelzeil of kerst placemats. Je kan ook je tafel beschermen met PVC op rol. Het doorzichtige tafelzeil beschermt de tafel tegen rode wijnvlekken, vetvlekken en nog veel meer. Superhandig dus tijdens een kerstdiner! Kijk op tafelzeilonline.nl voor de beste basis voor een mooie tafel. Als je de basis hebt, kan je de tafel gaan dekken. Dit jaar mag het allemaal wat extra dus pak lekker uit met de decoratie. Zet mooie bloemen en kaarsen op tafel en koop mooie servetten. Kleine tip, leg het servet altijd op het bord en niet onder het bestek, dit is super onhandig.

Geniet met je gezin of partner van de komende kerstdagen en hopelijk kunnen jullie dan volgend jaar weer met de hele familie bij elkaar zijn!

Jeroen van Dam

Back to top