Welke vriezer past bij jou behoefte?

Is de grootte van het vriesvak van uw koelkast minder dan voldoende? Bent u het moe om de diepvriesgroenten, ijsjes en oma’s lasagne steeds weer opnieuw te moeten verpakken om alles erin te proppen? Misschien is het tijd om te overwegen om te investeren in een stand-alone vriezer. Stand-alone diepvriezers zijn verkrijgbaar in twee soorten: kist- en staand model.

Diepvrieskist

Een diepvries kist is een energiezuinige optie. Ze zijn energiezuiniger dan staande diepvriezen, en ook als u de kracht verliest, houdt een diepvrieskist het voedsel langer ingevroren dan een vriesvak in je koelkast. Omdat de spoelen in de wanden zijn ingebouwd, is er geen ventilator nodig om de koude lucht te laten circuleren, wat ze ook stiller maakt.

Rechtopstaande vriezers

Staande diepvriezers kosten over het algemeen meer omdat ze betere organisatorische kenmerken hebben, zoals laden en planken (maar dat betekent ook dat ze minder ruimte bieden dan kisten). Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk door een deuropening passen. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een flash freeze optie, die de temperatuur in de vriezer snel verlaagt nadat deze met voedsel is geladen. De minder dure staande modellen hebben handmatige ontdooiing; de duurdere modellen hebben het gemak van automatische ontdooiing.

Het kiezen van de juiste maat vriezer

Diepvriezers zijn verkrijgbaar in vier basismaten: compact (5 kubieke meter), klein (6 tot 9 kubieke meter), middelgroot (12 tot 18 kubieke meter) en groot (18 tot 25 kubieke meter). Houd bij het inkopen van een vriezer niet alleen rekening met de capaciteit van de vriezer, maar ook met de grootte van uw gezin en de manier waarop u eet. Koopt u meestal veel diepvriesproducten in bulk? Vindt u het leuk om uw tuinfruit en -groenten in te vriezen zodat u er in de winter van kunt genieten? Is er iemand in het gezin die jaagt of vist? Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een vriezer koopt.

Jeroen van Dam

Back to top