Tips voor de leukste cadeaus voor kinderen die alles al hebben

De harde waarheid is dat een kind dat al alles heeft (en misschien ook het meeste van wat hij wil), geschenken of meer dingen niet ten volle zal waarderen. Dit is waarom: onderzoek toont aan dat het menselijk brein na een tijdje aan nieuwe dingen went. De mooie wetenschappelijke term voor dit fenomeen is aanpassing, en het betekent dat wanneer we regelmatig aan iets worden blootgesteld, we ons eraan aanpassen. Met andere woorden, wanneer je kind aan dat nieuwe spul went, wordt het net zo opmerkelijk en interessant als het tapijt waar hij elke dag op loopt in huis. Met andere woorden, helemaal niet opmerkelijk of interessant. Dit is de reden waarom na een paar dagen of een paar weken de meeste geschenken in een kast of ergens anders uit het zicht worden geschoven, vergeten en stof verzamelen.

Wij hebben wat tips voor je!

Experience cadeaus

Ervaringsgeschenken, dus het geven van een activiteit, is het perfecte geschenk voor kinderen die alles hebben, want ze zullen die geschenken maanden en zelfs jaren koesteren. Het levert namelijk de mooiste herinneringen op.

Maandelijkse boxen

Bij het winkelen voor geschenken voor kinderen die alles hebben, vergeet dan niet de kracht van een onverwacht geschenk dat ze het hele jaar door zullen ontvangen. Stuur maandelijks een doos met plezier. Je kunt tegenwoordig voor bijna alles een maandabonnement vinden, van kunstprojecten tot wetenschappelijke experimenten. Dit maakt dit idee tot één van de meest flexibele cadeaus voor kinderen die alles hebben. En hoewel je technisch gezien een abonnementsbox aan de kinderen cadeau doet, profiteren ouders er ook van omdat je de kinderen één keer per maand bezig houdt met een nieuw project!

Koop een cadeau waar ze lang van hebben

Een ander goed idee, als je toch perse iets tastbaars wilt kopen, is het geven van een cadeau die ze steeds weer opnieuw kunnen gebruiken. Hierbij hebben we het over bijvoorbeeld een groeimeter. Iedere maand kunnen ze bijhouden hoeveel cm ze gegroeid zijn en dit is ook nog eens een super leuk voor later!

Jeroen van Dam

Back to top