Wat zijn de voordelen en nadelen van een zoldertrap op maat?

Heb je al een trapgat of opening in je zolder, maar past een standaard zoldertrap niet? Dan zijn zoldertrappen op maat, de oplossing voor jouw. Bij Zoldertrapshop bieden ze niet enkel een grote variatie aan standaard afmetingen, maar kan je ook een zoldertrappen op maat verkrijgen.

Voordelen

Als er in je woning al een opening of trapgat voorzien is naar de zolder, dan zorgt een zoldertrap op maat ervoor dat deze opening prima is gebruikt. Trappen op maat zijn stabiel en passen altijd. Als de trap is voorzien van een isolerend luik zal er geen warmte verloren gaan. Voor de passieve woningen zijn er ook zoldertrappen op maat met een dubbeldeksel, die nog beter isoleren. Met een zoldertrap wordt er minder ruimte in beslag genomen onder de zolder, dan met een vaste trap. Natuurlijk is het makkelijker in gebruik. Je kan vaak zelf het materiaal kiezen.

Nadelen

Zoldertrappen op maat hebben natuurlijk een hoger prijskaartje, dan een kant en klare zoldertrap. Een kant en klare trap kan sneller geleverd worden, dit omdat deze niet eerst speciaal gemaakt moet worden naar je wens. Als je er aan denkt om een uitschuifbare zoldertrap te kopen moet je er rekening mee houden dat er genoeg ruimte is hiervoor.

Jeroen van Dam

Back to top