Wat jij kan doen om thuissporten uitdagend te maken

Gezond en fit blijven zorgt ervoor dat je alle uitdagingen die het leven met zich meebrengt goed aankan. Sporten en gezonde voeding zorgt bijvoorbeeld voor een verhoging van de weerstand, geeft je meer conditie en je zit lekkerder in je vel. Alleen is sporten buiten de deur niet altijd even gemakkelijk meer. Thuissporten is de oplossing! Je kunt met hele basic sportartikelen jouw eigen huisje ombouwen tot ware sportschool. Kijk even bij Vikingchoice voor betaalbare sportartikelen speciaal voor thuis. Wij geven je in deze blog in elk geval de beste tips die jij kunt gebruiken om thuis lekker sportief aan de gang te kunnen gaan.

Vindt een goede balans tussen cardio en krachttraining

Als je wilt gaan sporten is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen cardio oefeningen en krachttraining. Je kunt niet alleen je spieren laten groeien zonder conditie op te bouwen en andersom geldt hetzelfde. Als je echt een voorkeur hebt voor een bepaalde discipline, probeer dan om in elk geval een verhouding van 2:1 te hanteren. Op elke 2 uur krachttraining bijvoorbeeld 1 uur cardio. Je wilt tenslotte jouw algehele gezondheid verbeteren en niet alleen focussen op 1 onderdeel.   

De beste cardio oefeningen voor thuis

Cardio oefeningen, ook wel fitness oefeningen zijn in eerste instantie niet gericht op het ontwikkelen van kracht, maar meer op het verbeteren van uithoudingsvermogen. Cardio oefeningen thuis uitvoeren kan lastig zijn. Naast een basic sportmat zou jij een hometrainer, elektrische loopband of een jumping trampoline kunnen aanschaffen. Zoek je meer naar een ontspannen methode om jouw spieren wakker te schudden? Kijk dan naar een elektrische trilplaat met elastische trainkoorden.

De beste krachttraining oefeningen voor thuis

Krachttrainen kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld push-ups en chrunches met jouw eigen lichaamsgewicht. Echter train je daarmee maar enkele spiergroepen. Wil je liever bepaalde spiergroepen gericht trainen? Kijk dan naar een pull up bar voor tussen de deurposten, een sportbankje of een complete haltergewichten set. Liever alle oefeningen die je maar kunt bedenken op 1 apparaat uitvoeren? Kijk dan naar een compleet krachtstation voor thuis! Houdt wel rekening met jouw beschikbare vrije ruimte. Sportapparaten kunnen veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast heb je nog bewegingsruimte rondom het apparaat nodig om oefeningen comfortabel uit te kunnen oefenen. Meet altijd eerst jouw sportruimte op voor je iets besteld. Dat voorkomt teleurstellingen van een verkeerde aankoop.

Jeroen van Dam

Back to top