Waarom iedereen een vitrinekast moet hebben

Een vitrinekast heeft de neiging om hoog en smal te zijn en zal meestal glazen deuren hebben. Hierdoor zullen uw verzamelobjecten, kristalglaswerk en het beste porselein schoon en beschermd blijven terwijl u ze laat zien. Ze hebben meestal een enkele lade die gebruikt kan worden voor poetsmiddelen en doeken.

Dingen om te overwegen

Als u gaat voor een landelijke woonkamer of keuken dan is een traditionele vitrinekast waarschijnlijk uw beste optie. Vitrinekasten bieden een mix van rekken, kasten en lades en zijn uiterst praktisch voor dagelijks gebruik door de hoeveelheid die u kunt opslaan en uitstallen. Perfect voor het pronken met uw beste servies, maar ook om bestek, tafellinnen en kookboeken netjes te houden.

Grootte

Hoewel de ruimte het belangrijkst is, is wat je moet opbergen ook belangrijk. Kasten met een glazen voorkant zijn perfect voor het beschermen van meer delicate items, terwijl meerdere lades alle dingen die je niet wilt laten zien uit het zicht houden. Denk na over hoe je het gaat gebruiken en het zal zijn om de optimale configuratie van rekken, kasten en lades uit te werken die je nodig hebt.

Waarom kiezen voor hout        

Omdat het van nature mooi en warm is en het zijn eigen unieke karakter heeft. Naast dat het goed in elk decor past, is het sterk en duurzaam en het ziet er beter uit naarmate het ouder wordt. Bovendien is hout ook veelzijdig. Het kan namelijk worden gebeitst, geschilderd of gelakt, afhankelijk van uw smaak en decor.

Maak er wat leuks van! 

Een vitrinekast of vitrine kan met een beetje fantasie een echte wow-factor aan uw huis toevoegen. Hier zijn een paar suggesties. Koop een vitrinekast met handige verlichting , door handige verlichting in uw vitrinekast zullen de spullen in de kast extra belicht worden. Blijf bij één thema voor uw vitrinekast. Vul het met trofeeën of gewoon glaswerk of uw verzameling espressokopjes. Schik de dingen op kleur. Een lijn van blauwe borden of rode kopjes bijvoorbeeld, zal echt opvallen in je vitrinekast. Heb je een vitrinekast in je woonkamer, vul dan de schappen met boeken of een collectie tijdschriften. Doe eens eigenzinnig. Gebruik de vitrinekast om te pronken met interessante dingen die je tijdens je reizen hebt verzameld.

Jeroen van Dam

Back to top