Waar moet je op letten met indoor sporten ?

Iedereen heeft af en toe de nodige energie die hij of zij kwijt moet in de sporthal, of tussen de duinen en weides van ons mooie kikkerlandje. Zo heb je in de zomer en winter enorm veel mensen die lekker naar buiten trekken om te wandelen of hard te lopen. In de winter willen we ook onze energie kwijt kunnen. Zo zie je in de winter en tussenseizoen met veel regen steeds meer mensen die switchen naar indoor sport. Voor de gezelligheid in teamverband en natuurlijk om fit te blijven met het slechte weer.

Welke sporten en technieken:

Naast de meest populaire sport van ons land ‘fitnessen in de sportschool’, zijn er natuurlijk heel veel andere leuke sporten om te beoefenen. De meeste teamsporten geven mensen enorm veel energie  en een fijn gevoel van samenhorigheid. Veel van die sporten vragen om een goede indoor sportschoen of een sneldrogend en ademend stuk kleding. Het kan soms flink benauwd worden in een sporthal. Alle sportmerken die teamsport of indoor sportschoenen ontwikkelen beginnen met drie basiselementen: demping, ondersteuning en grip.

De grootste sportmerken in de wereld zijn dan ook gefocust op deze elementen en ontwikkelen deze vaak voor een specifieke sport om vervolgens diezelfde technieken te verdelen over allerlei aanverwante sporten.

Wanneer je kijkt naar zaalsport is basketbal het voorbeeld! Alle technieken worden ontwikkeld voor en getest door basketballers in de NBA in Amerika. Zo heb je Lebron James of Michael Jordan als grote ambassadeurs voor de Merken Nike Basketball & Jordan! Voor lang duursport en buitensporten wordt gekeken naar de hardloopwereld.

Waarom basketbalschoenen?

De sport basketbal is wereldwijd een van de allergrootste sporten samen met voetbal. Commercieel is het dus slim om hier een slaatje uit te slaan voor de wereld giganten zoals Nike, Jordan, Under Armour, Adidas of Puma! Daarnaast zie je in basketbal bijna alle bewegingen terug komen die in andere zaalsporten ook worden gebruikt. Flink contact, voor en achterwaartse bewegingen, veel springen, korte snelle sprints. Dit geldt ook voor handballers, volleyballers, ultimate frisbee spelers en noem maar op. Na de ontwikkeling van de basketbalschoen worden de schoenen soms aangepast voor bepaalde sporten maar voor veel sporten worden van deze merken gewoon de basketbalschoenen aangeboden. Zoek jij stevige sportschoenen met alle bescherming kijk dan eens naar de technieken en het zal je verbazen hoeveel jij van de basketbalschoenen terug ziet.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top