Voordelen van competitief voetbal

Er zijn zoveel voordelen aan het sturen van jouw competitieve voetbalzoon(s) naar een voetbalclinic waar voetbal competitief wordt gespeeld, maar ook een breed scala aan andere sporten en activiteiten heeft om van te genieten.

#1 Een echt zomeravontuur

Jongens gedijen goed door te ontdekken en superactief te zijn, daarom is een echt zomeravontuur iets voor hen. Wat is er mooier dan op weg te gaan naar een voetbalkamp, waar ze kunnen rondhangen met jongens van hun eigen leeftijd en de sport kunnen beoefenen waar ze van houden, voetbal, meer dan wat dan ook?

#2 Verbetert hun voetbal en andere sportvaardigheden

Eén van de belangrijkste doelen van een voetbalkamp is om de vaardigheden van de deelnemers sterk te verbeteren. Kampeerders ontvangen niet alleen instructies in voetbal, maar ook in een breed scala aan sproten van enkele coaches. Het kan gaan om echt andere sporten of leuke spelletjes tussendoor. Tijdens zo’n voetbalclinic zal jouw zoon zeker leren hoe het is om als teamspeler te fungeren binnen een voetbalteam.

#3 Maak langdurige vrienden

Tot op de dag van vandaag zijn vele zomerkamvrienden nog steeds bevriend met elkaar. Vaak ga je weer terug en dan zie je elkaar weer, omdat je het ook zo afstemt. Twee weken weg zijn of de hele zomer weg zijn, verbetert een hele nieuwe wereld van teamgeest en vriendschappen die ene leven lang meegaan. Sportkampen, vooral degenen die competitief voetbal aanbieden, spreken jongens van over de hele wereld aan. Kampeerders delen een hut en sluiten vriendschap met jongens van hun eigen leeftijd, maar terwijl ze de hele kampdag doorbrengen met spelen, trainen , eten en socializen, bouwen ze ook vriendschappen op met oudere en jongere kampeerders. Deze gemengde peer-omgeving bouwt langdurige vriendschappen op die verder gaan dan kampervaring.

#4 Een vertrouwelijk jonge man

Als hij in de zomer niet thuis is, kunnen jongens zich volwassener en onafhankelijker voelen, dit zal hm een verantwoorde houding geven tijdens zijn kampervaring. Met een drukke dagelijkse routine leert hij het belang van tijdmanagement en zelfdiscipline. Tijdens voetbal0 en andere sportlessen leren kampeerders niet alleen hoe ze de sport moeten spelen, maar worden ze ook gecoacht op het belang van grote waarden, teamwork en goed sportmanschap. Wanneer dit alles wordt gecombineerd, ontwikkelt jouw zoon meer verantwoordelijkheid en het vertrouwen om alle obstakels op zich te nemen die hij thuis op school, zijn clubteam of in zijn buurt kan tegenkomen om gefocust te blijven op zijn algemene persoonlijke doelen.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top