Voor welk isolatiemateriaal kies jij?

Er zijn verschillende isolatiematerialen om te isoleren. Zo heeft de een een andere dikte of is bij de ander de isolatiewaarde beter. We maken het graag iets makkelijker voor je. Wij adviseren je om te kiezen voor EPS isolatie. Een andere benaming van EPS isolatie is ook wel tempex of piepschuim. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van korrels polystyreen die samengeperst worden. Wil je graag gemakkelijk vormen maken? Dat is dit materiaal erg geschikt. 

Verschillende diktes EPS isolatie

Als u isolatiemateriaal koopt is het verstandig als je ook de juiste dikte koopt. Weet je niet welke dikte geschikt is voor jouw isolatie? Neem dan contact op met een specialist. EPS isolatie is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte loopt van 10mm tot 480. Speciale diktes lopen via aanvraag. Hoe dikker isolatieplaat, hoe hoger de isolatiewaarde. De isolatiewaarde van EPS platen zijn redelijk goed te noemen. 

Duurzaam isolatiemateriaal

Wist je dat EPS isolatie erg duurzaam is? Dit komt omdat het namelijk keer op keer gerecycled kan worden. Het bestaat uit slechts één materiaalsoort: polystyreen (2%, de rest is lucht). Als u niet zoveel geld wilt uitgeven aan isolatiemateriaal, dan is de perfecte oplossing. Voor EPS platen hoeft u niet sterk te zijn aangezien ze erg licht van gewicht zijn. De EPS isolatieplaten zijn vochtongevoelig. Doordat de platen vochtongevoelig zijn hoef je je geen zorgen te maken over schimmels en bacteriën. Hiertegen zijn ze beschermd.

Alle voordelen van EPS isolatie op een rijtje

  • Goedkoop isolatiemateriaal
  • Licht van gewicht
  • Makkelijk te verwerken
  • Vochtongevoelig

Wat kan je isoleren met dit materiaal?

EPS platen zijn geschikt om een plat dak te isoleren, een vloer, een gevel en kruipruimtes. Het wordt het vaakst gekozen om een vloer mee te isoleren. EPS platen kunnen standaard geleverd worden met een druksterkte van 60, 100, 150 of 200 kPa. 

Jeroen van Dam

Back to top