Vochtige relaxdoekjes voor thuis

Je kent het wel, je zit in een restaurant en voordat je eten op tafel geserveerd wordt, krijg je een verfrissings-of stoomdoekje voor je handen en gezicht. Het prettigste is als is ze nog gloeiend heet zijn en dan die warmte op je gezicht te voelen, gevolgd door de koelte van het water dat meteen in temperatuur daalt. Altijd fijn als een restaurant zo’n extra service heeft, want je geniet dan toch net wat meer van je etentje.

Zelf aan de slag

Dit kan je ook makkelijk ook zelf thuis doen. Wat heb je nodig? Een katoenen doekje, bijvoorbeeld een gastendoekje of eventueel een washandje. Maak die goed nat onder de kraan, maar wring hem ook meteen weer uit. Leg het doekje opgerold op een schoteltje dat in de magnetron mag. Zet de magnetron op 750 watt voor 1 minuut lang. Haal het schoteltje met doekje eruit en zet het neer. Pak vervolgens het doekje bij de punten zodat deze uit elkaar valt, wapper flink (doe alsof je een professionele pizzabakker bent die het deeg van z’n ene naar ze andere hand brengt), want het is gloeiendheet. Maar doe het ook niet te lang, want het koelt ook heel snel af. Breng het doekje aan over je hele gezicht terwijl het nog warm genoeg is en geniet van de warmte.

Extra ontspanning

Dit kan echt een heerlijk momentje op je dag zijn. Met name s ’avonds, als je moe bent van de hele dag werken. Heerlijk warm en daarna meteen verfrissend koel. Houd je niet van het laatste, pak dan even een ander handdoekje en droog je gezicht meteen weer af.

Genieten, genieten

Is dat niet voldoende en wil je nog meer euforisch voelen, vul dan een teiltje met lekker heet water voor je voetjes. Eventueel wat soda erbij, handdoek klaarleggen voor later. Het zijn kleine momenten, maar die moet jij ook eens kunnen pakken en ervan kunnen genieten.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top