DIY tuinmeubels en accessoires maken

Het wordt weer heerlijk weer of dat is tenminste de bedoeling en je wilt weer lekker in de tuin kunnen zitten. Vooral in deze tijd met de Corona crisis wil je wel je huis wat leuker maken of op fleuren, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Anders ben je er ook wel snel klaar mee en wordt het thuis zitten er niet beter op. Wat kan je dan doen? Je eigen leuke tuinmeubels en accessoires maken. Maar wat kan je maken van bepaalde materialen?

Een bloemenbak van cortenstaal

Misschien niet een materiaal waar jij snel voor gaat kiezen, maar je kan een hele gave bloemenbak maken van cortenstaal. Het materiaal is weerbestendig en kleurt nog mooi mee. Maak een gehele grote bak zonder vakken erin en stop er verschillende kleuren bloemen in, maar wel dezelfde bloem dan. Dan krijg je een mooie bloemenzee met meerdere kleuren en daar zullen jouw vrienden en familie zeker wel jaloers op zijn.

Een pergola van roestvrijstaal

Je kan natuurlijk ook voor een houten pergola gaan, maar als je liever iets industrieels wilt hebben, dan kan dat ook. Het past gewoon beter bij jou in de tuin. Dan kan je dus voor een rvs buis kiezen met natuurlijk de verbindingsstukken. Die heb je wel nodig anders heb je alle rvs buizen in elkaar gedaan, maar je kan ze niet met elkaar vinden. Niet heel handig. Je kan het dan afmaken met een klimop die zo om de buizen heen groeien. Dan maak je het nog gezellig en knus ook.

Houten stoelen en tafel

Je kan ook voor houten tuinmeubels kiezen. Zorg ervoor dat het hout dan wel weerbestendig is en niet dat het na een paar klein regenbuitjes vies en kapot is. Dat is niet wat je wilt natuurlijk. Maak dan een houten tuin set met stoelen en tafel. Hartstikke leuk en je kan dan ook nog bijvoorbeeld verschillende soorten hout gebruiken om een beetje dynamiek te creëren.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top