Hoe bescherm ik het beste mijn tafel?

Een mooie tafel kan niet ontbreken in een huis. Je eet eraan, doet er je werk of knutselt met de kinderen. Door al deze activiteiten gaat de tafel op een gegeven moment slijten, maar je wilt er zolang mogelijk van genieten. Een van de mogelijkheden die je hebt is het gebruik van een tafelbeschermer.

Welke soorten tafelbescherming zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten tafelbescherming. Voor elke situatie is er wel een geschikte te vinden. Het is vooral belangrijk dat de bescherming bij het interieur past, want de tafel is vaak het centrale punt in huis.

Een manier om je tafel te beschermen is het gebruik van een gecoat tafellinnen. Dit is een tafelkleed met een speciale coating erop. Hierdoor kan je de vlek er zo afvegen als je iets gemorst hebt. Een tafelkleed is een chique manier om je tafel te beschermen.

Als je wilt dat je de bescherming nog meer bij het interieur past, dan kan je het beste een tafelzeil kopen.  Tafelzeilen zijn namelijk in alles kleuren en maten te vinden. Met een tafelzeil kan je de kamer verschillende uitstralingen geven. Zo kan je een rustig zeil gebruiken voor het ontbijt en tijdens een verjaardag een gezelliger tafelzeil.

Tafel zichtbaar houden

Als je gebruikt maakt van een kleed of zeil is er wel een nadeel. Je ziet niks meer van de tafel. Het is logisch dat je het jammer vindt dat je veel geld hebt uitgegeven aan de tafel en er nu niks meer van ziet. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen die ervoor zorgen dat je toch nog de tafel kan zien.

Een oplossing kan bijvoorbeeld een transparante tafelbeschermer zijn. De naam zegt het eigenlijk al. Je kan erdoor heen kijken en je kan nog steeds de tafel zien. Daarnaast past dit goed bij het interieur.

Een andere oplossing is het gebruik van placemats. Placemats kun je gebruiken als je gaat eten of als je iets anders gaat doen wat de tafel kan beschadigen. Deze kun je makkelijk weer opbergen. Het grote voordeel hiervan is dat er niks over je tafel heen zit en alleen bescherming hebt als het nodig is.  

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top