Verschillende keukenopstellingen met een kookeiland

Kookeilanden zijn razend populair, je ziet ze in vele keukens terug. Naast dat je extra ruimte hebt om te koken, zorgt het ook voor een huiselijke sfeer. Er zijn verschillende keukenopstellingen die je kunt combineren met een kookeiland. Ieder heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Ben je benieuwd welke opstellingen dit zijn? Lees dan snel verder.

Rechte keuken

De meest voorkomende opstelling met een kookeiland is de combinatie van een rechte keuken met een eiland. Het grote voordeel is dat je hiermee een hele open ruimte creëert. Daarnaast hoeft een recht keukenblok niet te bestaan uit kasten met een werkblad, maar kun je ook kiezen voor een kastenwand met een kookeiland. Zo heb je plek om je apparaten in te bouwen én creëer je een prachtig strak geheel. 

Hoekkeuken

Hoekkeukens lenen zich ook erg goed om te combineren met een kookeiland. Zo heb je hoekkeukens met twee zijdes waar je het kookeiland bij kunt plaatsen. Maar je kunt ook gaan voor een U-vormige keuken waarbij een van de delen bestaat uit een kookeiland. Het nadeel van een hoekkeuken is wel dat deze niet geschikt zijn voor kleine ruimtes. Deze opstelling neemt namelijk relatief veel ruimte in. Dit betekent niet dat een keuken met kookeiland alleen geschikt is voor grotere ruimtes. Daarover lees je in de volgende alinea meer.

Parallel keuken

Ook bij parallel keukens komt het vaak voor dat er een combinatie gemaakt wordt met een kookeiland. Een van de keukenblokken staat dan vrij in de ruimte, de ander wordt er tegenover aan een wand geplaatst. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een schiereiland. Hierbij staat het kookeiland met een zijde tegen de wand aan. Zo is het mogelijk om in een relatief kleine ruimte toch te genieten van de voordelen van een kookeiland. Meer informatie over de verschillende keukenopstellingen, maar ook over materialen, kleuren en stijlen, kun je vinden op kitchen4all.nl.

Direct de scherpste prijs

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom dan eens naar een van onze Kitchen4All winkels. We helpen je daar graag met het uitzoeken van een nieuwe keuken. We maken een 3D-ontwerp voor je, zo weet je precies hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Als je tevreden bent met het ontwerp bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Geen gedoe of kleine lettertjes, maar een eerlijke en transparante prijsopgave!

Jeroen van Dam

Back to top