Veel pakketten versturen? Verduurzaam het proces!

Wereldwijd worden er elke dag miljoenen pakketten verstuurd. Je ziet regelmatig busjes in en uit de straat rijden. Maar heb je ooit stilgestaan bij de impact die deze pakketjes en bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu? Gelukkig is het verzenden of ontvangen van pakketjes niet minder duurzaam dan het kopen van de spullen in de winkels, maar natuurlijk heeft dit invloed op het milieu. Het is daarom essentieel dat het proces zo duurzaam mogelijk verloopt. Daar kan jij aan bedragen! Hieronder lees je hoe je dat doet.

Minder milieubelasting, meer verpakkingsmateriaal

Het versturen van de pakketjes heeft 2 kanten op het gebied van het milieu. Aan de ene kant zorgen pakketjes ervoor dat het milieu minder belast wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gas, water, licht, winkelpersoneel en natuurlijk een ritje naar de winkel wat bespaard wordt. Aan de andere kant kost het versturen van pakketjes meer verpakkingsmateriaal. Ook rijden de bestelbusjes vaak niet erg zuinig. Daarnaast worden ontzettend veel pakketjes weer retour gestuurd.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Superdoos wil ook bijdragen aan een betere wereld. Daarom hebben ze een systeem voor dozen op maat ontwikkeld. Doordat ze dozen op maat produceren, verspillen ze nauwelijks karton waardoor de doos ook veel goedkoper wordt. Daarnaast hoe groter de oplage, hoe goedkoper de doos.

De kartonnen dozen op maat kunnen in veel verschillende soorten karton gemaakt worden. Er wordt gebruik gemaakt van volledig recyclebaar en FSC gecertificeerd karton. Met behulp van de dozen configurator kan je de veel gebruikte karton kwaliteiten zien. Hiermee kan je jouw perfecte doos samenstellen.

Je begin met het vaststellen van het doostype, zoals de bekende vouwdoos. Hierna bepaal je de gewenste afmeting van de binnen- en buitenzijde van de doos. Na deze stap bepaal je de karton kleur en de dikte van karton. De laatste stap is het volume. Hoe meer aantallen je bestelt, hoe goedkoper de doos. Kijk op superdoos.nl voor de dozen configurator.

Jeroen van Dam

Back to top