Trend alert: Wabi Sabi

Wabi Sabi, heb jij er al van gehoord of heb je geen idee wat we hier mee bedoelen? Deze nieuwe woontrend is erg aan het opkomen en hier ga je naar verwachting steeds meer over horen. We vertellen je in dit artikel daarom graag meer over de afkomst van deze woonstijl en wat hier zo kenmerkend aan is.

Perfect imperfect

De Wabi Sabi interieurstijl is gebaseerd op een levensfilosofie uit Japan. Het staat ook wel voor de kracht van imperfectie. Door het onvolmaakte te accepteren kun je veel beter leven in het nu. Genieten van wat je om je heen hebt en van rust. Deze filosofie wordt nu ook doorgevoerd in het interieur. Deze heerlijke woonstijl geeft een mooie, natuurlijke look aan jouw huis.

Materiaalkeuze

De Wabi Sabi woonstijl staat voor veel liefde voor de natuur. Niet zo gek ook dat je binnen deze stijl heel veel natuurlijke materialen terug ziet komen. Denk aan katoen, wol, linnen en heel veel hout. Natuurlijke materialen kun je perfect terug laten komen in jouw eethoek. Ga voor een mooie eettafel van hout met daarbij houten eetkamerstoelen met een katoenen of linnen zitting. Zo creëer je direct een natuurlijk plaatje. Ook robuuste materialen zijn een goede keuze. Kies daarom eens voor onbewerkt hout voor die robuuste look.

Geen poespas

Een ander kenmerk van de woontrend is de eenvoud en de liefde voor een minimalistisch interieur. Niet te veel poespas maar gewoon een mooie basis. Ook onafgewerkte designs zie je veel terugkomen. In de collectie van het stijlvolle merk Kave Home zitten zeker wat parels voor een Wabi Sabi interieur. Denk aan natuurlijke eetkamerstoelen of een fauteuil.

Natuurlijk kleurvol

We hebben het nu gehad over de gedachten achter de Wabi Sabi woonstijl en over het materiaalgebruik, maar aan welke kleuren moet je denken bij deze woonstijl? We hebben de liefde voor de natuur al benoemd en dit zie je ook zeker terug als je naar de kleuren van de woonstijl kijkt. Vergrijsde en warme aardetinten passen daarom ook helemaal in het plaatje. Ook zie je het robuuste en de liefde voor imperfectie terug in muren. Laat de bakstenen muur voor wat die is of ga voor een subtiele betonnen muur die er onafgewerkt uitziet.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook fan geworden van de Wabi Sabi woonstijl? Dan wordt het tijd om deze Japanse levensfilosofie toe te gaan passen in je leven én interieur. Op naar een imperfect leven.

Jeroen van Dam

Back to top