Met deze gezonde ontbijtjes val je het snelste af!

Als je wilt afvallen is een goede voeding ontzettend belangrijk. Ontbijten mogen we zeker niet vergeten, het is immers de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn gelukkig genoeg manieren om van ontbijten een feestje te maken. Het kan lekker én gezond. Een gezond ontbijt is al snel gemaakt, met een paar ingrediënten kun je al iets heerlijks bereiden. Hier laten wij zien welke ingrediënten dat zijn en welke ontbijtjes je binnen een paar minuten hebt gemaakt.

Simpel en snel klaar

Voor snel afvallen moet je goed naar de voeding kijken. Wat voor eten mag je allemaal wel en wat moet je nou juist vermijden? Gelukkig zijn er een hoop heerlijke gerechten die je zeker mag hebben tijdens je dieet – zelfs wanneer het om een koolhydraatarm dieet gaat. Vooral voor ontbijtjes zijn er ontzettend veel lekkere dingen om uit te kiezen. Laten we beginnen bij fruit. Misschien al voor de hand liggend maar voor de lekkerste ontbijtjes kan fruit niet ontbreken. Twee fruitstukken die je eigenlijk altijd wel in huis moet hebben zijn bosbessen en aardbeien. Ze zitten allebei vol met vitamines, vezels en antioxidanten. Je kunt het fruit in een blender doen en er een heerlijke smoothie van maken of in een havermout bowl doen. Zo hoef je je ochtend niet met hetzelfde ontbijt te beginnen en wordt ontbijten een stuk leuker!

Groen moet je doen

Iets wat eigenlijk ook niet in jouw dieet mag ontbreken zijn bladgroenten. Dit kan spinazie, andijvie of sla zijn. Het belangrijke van deze bladgroenten is dat ze niet alleen veel essentiële voedingsstoffen bevatten, maar ook ontzettend weinig calorieën bevatten. Ook met deze ingrediënten kun je talloze lekkere ontbijtjes klaarmaken. Je kunt hier natuurlijk ook een smoothie van maken. Vooral de spinazie smoothie is een echte aanrader! Een omelet met wat verse groenten is ook een heerlijk ontbijtje. Een andere favoriet bij velen is avocado toast met wat tomaatjes en rucola om het af te maken.

Jeroen van Dam

Back to top