Tips om snel gezond haar te krijgen

Wat willen we? Gezond haar. Wanneer willen we het? Nu!

Er zijn nogal wat opties bij het handhaven van een haarroutine, waarvan sommige goed en sommige slecht zijn. We hebben eigenlijk allemaal hetzelfde doel: dik, veerkrachtig en glanzend haar. Daarom wil niemand een slechte routine hebben! Maar wat hoort er dan bij een goede routine? Wel of geen olie gebruiken? Elke dag wassen of slechts een paar keer per week? We delen graag alle tips met jou!

Maak een uitstapje naar de natuurvoedingswinkel

De vitamines en voedingsstoffen die je in je lichaam stopt, hebben een directe relatie met de look en feel van je haar. Als je haar geen leven meer heeft of er dof uitziet, kan het zijn dat je lichaam bepaalde vitamines mist. Deze kun je gemakkelijk aanvullen met haarvitaminen. De belangrijkste vitamines die voordelen opleveren voor je haar zijn omega, zink, ijzer en vitamine B-complex, C en D. Het zal bovendien niet alleen je haar goed doen. Haar vitamine gummies – of meer vitamine is het algemeen – zijn ook bevorderend voor je huid, nagels en gezondheid.

Stel je kleurbehandeling uit

We begrijpen helemaal dat het verleidelijk is om te experimenteren met nieuwe haarkleuren en stijlen zoals balayage en ombre, maar we raden aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van bleekmiddel als je gezond en glanzend haar wilt. Kies in de koudere maanden eens voor een donkerdere tint en gebruik hydraterende behandelingen tussen het kleuren door om gezond haar te behouden.

Koop een zijden, satijnen of bamboe kussensloop

Je haar irriteert zich mateloos aan het materiaal van je kussensloop. We raden je aan om je katoenen kussensloop om te ruilen en vandaag te shoppen voor een zachtere variant. Denk aan een kussensloop van zijde, satijn of bamboe. Dus zal ervoor zorgen dat je haar minder pluist en klit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je handdoek. Gebruik een katoenen T-shirt of koop een haarhanddoek van microvezel of bamboe!

Jeroen van Dam

Back to top