Nieuw magazijn? Zo richt je het in

Groeit je bedrijf zo hard dat je naar een nieuw, groter magazijn moet verhuizen? Of is het de eerste keer dat je een magazijn moet inrichten? Hoe dan ook wij helpen je graag. Het inrichten van je magazijn is namelijk erg belangrijk. Als je hier niet goed over na denkt, ga je later tegen inefficiënte systemen aanlopen. Een efficiënt ingericht magazijn kan je echt een hoop tijd én geld besparen, denk dus goed na over deze inrichting.

Veel verschillende stellingen om uit te kiezen

Een van de belangrijkste elementen van een magazijn zijn natuurlijk de stellingen. Het klinkt makkelijk zat om ‘gewoon’ wat stellingen in je magazijn te zetten, maar er zijn echt een hoop mogelijkheden. Met een verdiepingsvloer kun je op een makkelijke manier in de hoogte meer oppervlakte creëren. Op en onder deze extra verdieping kun je veel kleinere stellingen kwijt voor kleine producten of onderdelen. Voor het grovere werk kun je een palletstelling kiezen. Hier kun je hele pallets in plaatsen, wat vaak erg handig werkt voor orderpickers. Zo kun je simpelweg de pallet afstapelen tijdens het orderpicken. Er zijn ook een hoop speciale stellingen zoals banden stellingen die speciaal voor specifieke producten gemaakt zijn, waardoor je zoveel mogelijk producten kunt stallen op een manier die de producten niet beschadigd. Kijk eens rond bij bijvoorbeeld Begra naar alle opties en ga na welke stellingen het beste passen bij jouw onderneming.

Koop tweedehands en bespaar

Een andere belangrijke tip voor het kiezen van stellingen of de rest van de inrichting is om tweedehands te kopen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook duurzaam en vaak nog van goede kwaliteit. Een goede aanbieder zal deze kwaliteit ook garanderen. Op deze manier hoeft de inrichting van je magazijn niet enorm duur te zijn, bespaar je wat geld en zorg je er ook voor dat er een hoop materialen worden gered van de schroothoop.

Jeroen van Dam

Back to top