Manuka honing kopen in een online honingwinkel

Manuka honing is een speciale soort honing die je kunt kopen voor je eigen gebruik. Je kunt dit makkelijk online bestellen en dan wordt het aan je deur afgeleverd. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de online honingwinkel, honingwinkel.nl. Naast manuka honing vind je hier ook andere bijzondere honingen zoals koninginnebrij. Een echt goede honingwinkel voor een honingliefhebber dus. Manuka honing heeft veel genezende en zuiverende werkingen. Het wordt ook wel tea-tree genoemd, omdat de bladeren van de boom waar de honing vandaan komt ook gebruikt werd voor thee te maken. Manuka is een monoflorale honing afkomstig van de manuka boom.

Wat is manuka honing?

Manuka honing is een speciale soort honing. Bijen die de speciale honing maken kiezen de speciaal manuka bomen en struiken uit om hun nectar uit te halen. Dit nemen ze mee en dan wordt er manuka honing gemaakt. De manuka bomen vind je in delen van Australië en Nieuw-Zeeland en de bijen gaan dus speciaal naar deze bomen voor de nectar. De manuka is een vaste soort honing, maar door het even te verwarmen wordt het vloeibaar en kun je het gaat gebruiken voor verschillende doeleinden.

De werking van manuka honing

Manuka heeft een genezende en zuiverende werking. De boom en struiken worden speciaal door de bijen uitgezocht om hun nectar en dus moet het wel speciaal zijn. Je kan het op je huid smeren als je bijvoorbeeld last hebt van een wondje en als je antibacterieel product nodig hebt om dit te genezen. Ook kan manuka schimmels doden en oneffenheden tegengaan of verhelpen. Warm het even op voor een makkelijkere smeerbaarheid.

Je kunt het eventueel ook innemen na het opwarmen. Doe dit dan per 1 lepel en voordat je gaat eten. Het product heeft dus een brede werking en werkt vooral ook zuiverend en genezend op de huid. Het is makkelijk online te bestellen in kleine potjes.

Jeroen van Dam

Back to top