Ligbedden – Wat voor soort past het beste bij mij?

Het wordt weer zomer en we kunnen weer gaan genieten van het lekkere weer. Of je een lange dag achter de rug hebt of juist een lekker rustige dag hebt, het is altijd fijn om even lekker in de zon uit te kunnen rusten en om lekker bruin te worden. Van alle tuinmeubelen kun je het beste ontspannen op een ligbed, ideaal dus om er een in huis te hebben! Het is niet handig om zomaar een ligbed te kopen, je hebt namelijk allerlei soorten ligbedden. Er zijn ligbedden van aluminum of van kunststof, ze kunnen inklapbaar zijn of juist niet, je hebt varianten met en zonder leuning, noem het maar op, hierdoor is het slim om eerst na te gaan wat voor soorten ligbedden er allemaal zijn en welke er nou het beste bij jou past. 

Aluminium ligbedden

Een ligbed gemaakt van aluminium heeft bijna altijd een mogelijkheid om de rugsteun te verstellen, bovendien zitten er meestal ook wieltjes onder een ligbed gemaakt van aluminium, hierdoor kun je het ligbed makkelijk verplaatsen. Voorbeelden van merken die aluminium ligbedden maken zijn Wave en Sunset. Wave ligbedden kunnen ook binnen gebruikt worden, dit kan eventueel handig zijn voor als je bijvoorbeeld een veranda hebt. Het merk Sunset biedt aluminium ligbedden aan in veel verschillende kleuren en uitvoeringen, zo kunt u een ligbed kiezen die past bij je eigen woonstijl en meubelen. Ook zijn de ligbedden van Sunset wat langer en breder dan de meeste andere ligbedden. Nog een voordeel is dat sommige ligbedden gemaakt van aluminium gekocht kunnen worden met een zonneluifel, dit zou fijn kunnen zijn als de zon irritant in je gezicht schijnt.

Kunststof ligbedden

Een ligbed gemaakt van kunststof ziet er mooi uit en is van hoge kwaliteit, bovendien is kunststof duurzaam en is onderhoudsvrij. Kunststof ligbedden hebben ook versies die inklapbaar zijn, hier bespaar je ruimte mee, dit zou dus ideaal zijn voor op vakantie of voor een dagje naar het strand. Een ander pluspunt aan kunststof ligbedden is dat ze vaak goedkoper zijn dan ligbedden die gemaakt zijn van aluminium. Ook zijn de ligbedden gemaakt van kunststof goed te combineren met uw woonstijl en meubelen, omdat er een groot assortiment van is. Tip: een ligbed van kunststof is mooi te combineren met een bijpassende parasol of bijzettafeltje. Een voorbeeld van een merk dat kunststof ligbedden maakt is Tropico. De ligbedden van Tropico hebben een hoge kwaliteit en een verhoogde zit, waardoor u gemakkelijk kunt opstaan. 

Accessoires voor extra comfort

Wil je nog meer comfort of wil je het plaatje helemaal compleet maken, dan kun je accessoires zoals een parasol, bijzettafel of ligbedkussen kopen. Een parasol beschermt je tegen de zon, waardoor je minder snel verbrand, minder snel huidkanker krijgt en waardoor je huid minder snel veroudert. Het RIVM raadt aan om de zon tussen 12:00 en 15:00 te vermijden en er wordt aangeraden om niet langer dan een uur aan elkaar in de zon te liggen, na een uur zul je weer een uur uit de zon moeten blijven om het niet schadelijk voor je huid te maken. Maar niet getreurd, het is bewezen dat je ook in de schaduw bruin wordt en hier komt een parasol natuurlijk goed van pas. Een parasol maakt de sfeer compleet en is ook nog fijn wanneer je even een koele schaduwplek op wilt zoeken. Parasols kun je krijgen in verschillende modellen, maten en kleuren, dus ook deze kun je aanpassen aan je eigen woonstijl en meubelen. Naast de extra gezelligheid biedt een parasol een droge plek voor als het regent en daarnaast houdt een parasol warmte vast, dit is ideaal voor als het in de avond afkoelt. Een bijzettafel is naast een extra toevoeging aan de uitstraling ook handig voor als je spullen hebt die je ergens op kwijt wilt of wanneer je iets te drinken hebt, zo heb je altijd een plekje waar je makkelijk je spullen op kunt leggen. Een ligbedkussen is fijn als je een ligbed hebt die niet helemaal lekker ligt of als je nog meer comfort wilt, bovendien heb je de ligbedkussens ook in verschillende designs.

Hopelijk hebben we je goed geholpen en kun je nu een ligbed (met eventuele accessoires) kiezen die het beste bij je past!

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top