Hoe kies ik de juiste trampoline?

Ben je van plan om een trampoline te kopen? Er zijn zoveel verschillende merken en modellen qua trampolines. Hierdoor kan de zoektocht naar de juiste trampoline best lastig zijn. Een trampoline moet natuurlijk veilig zijn, plezier opleveren, lang mee gaan en ga zo maar door. Wij zullen een paar tips toelichten die de zoektocht naar de juiste trampoline gemakkelijker maken! 

Functie

Om te beginnen is de functie van de trampoline erg belangrijk voor een beslissing tot aankoop. Wil je er een keer in de week 10 minuutjes op springen of ben je een fanatieke trampolinespringer en spring je elke dag? Dit is erg belangrijk in het aankoopproces van de juiste trampoline. Wanneer je erg vaak op de trampoline wilt springen en het bijvoorbeeld ook echt je sport is dan is het van belang om er een te kopen van uitstekende kwaliteit. Wanneer je de trampoline nauwelijks gaat gebruiken heb je niet perse een professionele trampoline nodig maar bijvoorbeeld een B merk. Wanneer je eenmaal een trampoline hebt vergeet dan niet om de trampoline in de winter uit elkaar te halen dan zorg je namelijk dat de kwaliteit goed blijft. 

Veiligheid

Daarnaast is de veiligheid ook erg belangrijk bij een trampoline. Wij raden aan om in ieder geval altijd een beschermhoes te kopen. Dit voorkomt dat je tussen de veringen kan belanden. Daarnaast heb je ook nog veiligheidsnetten voor trampolines. Een trampoline met net is echter de veiligste manier van trampoline springen aangezien hier de kans erg klein is dat je je kunt verongelukken. 

Grootte

Verder is de grootte van de trampoline ook erg belangrijk. Kijk voordat je een trampoline gaat kopen ook goed of die wel past en bedenk ook alvast of je hem in wilt graven of niet. Het komt namelijk vaak voor dat mensen online bestellen en dan de verkeerde maat aanklikken. 

Specialist

Ons advies is om altijd naar een specialist te gaan in trampolines omdat zij het beste advies aan u kunnen geven. Een zo’n specialist is Etan trampolines met een ruim assortiment in Etan premium gold trampolines. Het voordeel van naar zo’n specialist gaan is dat je ook de daadwerkelijke grootte van de trampoline kunt zien en vaak mag je nog proefspringen ook! 

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top