Hout of aluminium voor mijn kozijnen?

Vroeger gebruikte we allemaal hout voor onze kozijnen maar hedendaagse zien we veel nieuwe materialen verschijnen die worden gebruikt voor kozijnen. Een van de populaire materialen van de laatste jaren is aluminium. Maar is dit nu zo veel beter als een houten kozijn?

Onderhoud

Wanneer je hout vergelijkt met aluminium dan is aluminium zeer onderhoudsarm. De reden hiervoor is omdat aluminium geen vocht opneemt en niet snel roest of rot. Op aanvulling op het bestendige aluminium wordt hiernaast ook altijd een beschermende laag opgespoten. Hierdoor ben je beschermd voor de meest extreme weersomstandigheden. Hout aan de andere kant kan wel vocht opnemen en hierdoor gaan rotten.

Sterkte

De sterkte van een kozijn is erg beslissend bij de aanschaf van een kozijn. De reden daarvoor is omdat je natuurlijk een kozijn wilt kopen dat je niet naar een paar maanden extra geld gaat kosten. Aluminium is hierbij van nature sterker als hout en met de daarbij toegevoegde beschermingscoating kan het houten kozijn hier niet tegenop.

Prijs

Aluminiumkozijnen zijn een gradatie duurder dan houten kozijnen. Hierbij moet wel meegenomen worden dat de onderhoud lager is en de sterkte hoger. De prijs is daarom van aluminium kozijnen zijn gemiddeld daarom dus ook 20% hoger dan houten kozijnen.

Waar kan ik kozijnen aanschaffen?

Een welbekende leverancier van Aluminium en houten kozijnen is Deceuninck. Deceuninck heeft een breed scala aan aluminium kozijnen voor iedere stijl en woning. De specialisten bij dit bedrijf zijn ook erg vriendelijk en staan altijd klaar voor vragen. Neem bij het aanschaffen niet altijd direct de beslissing op het uiterlijk maar stel kritische vragen over het onderhoud en de levensduur van het materiaal dat je koopt.

Jeroen van Dam

Back to top