Hoe krijg ik mijn producten netjes bij de klant?

Ben jij een ondernemer die een online webshop heeft en online spullen verkoopt? Of Ben je van plan om een eigen webshop te starten? Of het nu gaat om losse items of groothandel, in alle gevallen is de transport een belangrijk proces. 

Bescherming

Het transport moet goed verlopen en een goede verpakking is belangrijk. Het transport van bestellingen moet snel uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt verwacht dat het product binnen 24 uur bij de klant is. Je wilt dat de producten zo goed mogelijk beschermd zijn tijdens het transport, want je wilt niet dat het product beschadigd bij de klant aankomt. Hierdoor zul je veel ontevreden klanten krijgen, maar ook veel vergoedingskosten en retourkosten. Het is dus belangrijk dat de producten goed beschermd zijn door de juiste kwaliteit verpakkingsmateriaal. Je kan de producten verpakken met verschillende materialen. Alleen bescherming aan de buitenzijde is niet genoeg. Vaak is extra bescherming of opvulling noodzakelijk om er voor te zorgen dat uw producten tijdens transport of verzending onbeschadigd blijven.

Karton

Een van de meest duurzame en stevige materialen om producten te beschermen aan de buitenkant is karton. Er zijn verschillende verpakkingsmaterialen van karton, zoals dozen, kokers of platen. Het is belangrijk dat het verpakkingsmateriaal past bij het product. Het product moet namelijk niet gaan schuiven in de verpakking. Het beste is om een vouwdoos op maat te kopen. Deze past perfect om het product heen en hierdoor is het optimaal beschermd. Daarnaast verbruik je hierdoor minder materialen en heb je minder transportkosten. Je kunt namelijk meer vervoeren per vrachtwagen en hierdoor zijn de transportkosten per product lager.

Binnenkant  

Het is niet alleen belangrijk om het product aan de buitenzijde te beschermen. Er moet ook een beschermlaag zitten tussen het karton en het product. Hiervoor zijn heel veel mogelijkheden, zoals noppenfolie of schuim. Deze producten zorgen ervoor dat het product nog steviger zit. Bij noppenfolie zitten er allemaal kleine kussentjes die de goederen beschermen tegen schokken, stoten of krassen. Het schuim zorgt er vooral voor dat de producten niet beschadigd worden. Een ander voordeel van beschermingsmateriaal is dat het goed isoleert tegen hitte, kou of vocht.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top