Hoe kies je een geschikte laptoptas?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tassen waarin jij jouw laptop veilig mee kunt nemen. Een laptoptas hoeft namelijk niet altijd een simpele, zwarte schoudertas te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een laptoprugzak of een stijlvolle schoudertas in een leuke kleur. Om de keuze wat makkelijker te maken, zetten wij in dit artikel op een rijtje waar je allemaal op dient te letten bij de aankoop van een geschikte laptoptas.

Een laptop schoudertas

Je kunt een laptoptas dus onderscheiden in een schoudertas of een rugzak. Bij een laptop schoudertas is de schoudertas voorzien van een speciaal compartiment waar jij jouw laptop in kunt vervoeren. Hierdoor wordt jouw laptop bescherm tegen stof en krassen. Een voordeel van een laptop schoudertas is dat je makkelijker en sneller bij jouw spullen kunt komen dan bij een rugzak. Daarnaast is een schoudertas zeer geschikt voor een zakenreis. Een nadeel van een schoudertas kan zijn dat er minder ruimte beschikbaar is voor andere accessoires en dat het model minder geschikt is als je veel moet lopen.

Een laptop rugzak

Een laptop rugzak is ook een veel gekozen model. Net als bij een laptop schoudertas is een laptop rugzak voorzien van een speciaal compartiment voor jouw laptop. Ook hier wordt jouw laptop weer beschermd tegen stof en krassen. Een laptop rugzak heeft als grote voordeel dat de tas vaak voorzien is van extra compartimenten en extra opbergruimte. Hierdoor kun je eenvoudig andere spullen en accessoires met je meenemen, waardoor je geen extra tas mee hoeft te nemen. Daarnaast zit een rugzak lekker comfortabel tijdens het lopen doordat je de tas op twee schouders draagt.

Overige kenmerken

Naast het model van de tas, heb je ook de keuze uit ontzettend veel verschillende materialen, kleuren en prints. Ben je op zoek naar een laptoptas dames? Dan is een leren schoudertas of een elegante rugzak een goede keuze.

Jeroen van Dam

Back to top