Douche trends om in de gaten te houden

De badkamer is niet weg te denken als je een huis bezit en dit weet Badkamerplanet maar al te goed. De douche is een van de belangrijkste elementen van de badkamer en dit moet dan ook een ruimte zijn waar je tot rust komt. Het is de plek waar we ons ‘s ochtends voorbereiden op een nieuwe dag en waar we ons ‘s avonds ontspannen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de douche trends voortdurend evolueren. Hieronder vind je enkele douche trends die je zeker in de gaten moet houden!

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen voor een ontspannen en rustgevende sfeer in de badkamer. Het gebruik van hout, natuursteen en zelfs planten kan de douche transformeren in een serene spa-ervaring.

Regendouches

Regendouches blijven ook een erg populaire keuze. Deze douchekoppen zijn groot en creëren een zachte regenachtige stroom van water. De regendouche is de perfecte manier om te ontspannen na een lange dag.

Kleurrijke tegels

Een van de grootste trends als het gaat om het design van de badkamer, is het gebruik van kleurrijke tegels. Gekleurde tegels kunnen de badkamer een levendige en moderne uitstraling geven. Vooral douches met fel gekleurde tegels zijn op dit moment erg populair.

Slimme douches

Slimme technologie heeft zijn weg gevonden naar de badkamer. Slimme douches bieden een aantal innovatieve functies, waaronder gepersonaliseerde instellingen, spraakbesturing en een automatische uitschakelfunctie. Deze douches zijn ook energiezuiniger en kunnen helpen water en energie te besparen. Wil jij energiebewust bezig zijn? Overweeg dan zeker deze optie.

Textuur

Strakke, eenvoudige en minimalistische douches zijn momenteel erg populair. Ze bieden een ongecompliceerde uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden. Ideaal als je niet vaak wil schoonmaken! Wil je toch wat toevoegen? Kies dan de juiste textuur. Een vleugje luxe toevoegen aan de douche kan zeker zo! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van marmer of ander steenachtig materiaal.

Liever toch een ander soort douche?

Open douches zijn ook in opkomst en zie je steeds vaker. Deze douches hebben geen deuren of gordijnen en creëren een open en ruime sfeer in de badkamer. Open douches zijn vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit of voor mensen die graag willen dat hun douche een geheel is met de rest van de badkamer. Je kunt zo direct de douche inlopen en genieten van jouw douchebeurt!

Jeroen van Dam

Back to top