De voordelen van een kredietverzekering

Als ondernemer doe je veel zaken met andere bedrijven en heb je veel te maken met allerlei risico’s. Niet-betalende klanten en faillissement vormen een reëel bedreiging. Als klanten niet betalen door faillissement of andere redenen, dan wil je graag betaald worden en niet zelf in de problemen raken. Als ondernemer kunt u zich beschermen tegen deze risico’s. Een kredietverzekering dekt het risico van niet-betalende debiteuren. Met een kredietverzekering neemt de kredietverzekeraar uw risico’s over op het gebied van binnen- en buitenlandse transacties. Een kredietverzekering kan veel betekenen voor uw organisatie. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Uitbetaling

Het belangrijkste voor een bedrijf zijn de inkomsten. Wanneer een debiteur failliet is of uitstel van betaling aanvraagt zorgt de kredietverzekeraar ervoor dat u direct krijgt uitbetaald. Hierdoor hoeft u nooit lang te wachten op uw geld. Naast het debiteurenrisico kunt u andere risico’s meeverzekeren, zoals het landen-, fabricage- en orderrisico’s. Hierdoor bent u niet alleen verzekerd tegen problemen van de debiteur, maar bent u ook beschermt tegen economische, politieke of sociale gebeurtenissen. Het fijnste is dat uw verzekeraar verder gaat met de inning van uw verzekerde vordering. Hier hoeft u dus niks voor te doen.

Rapportages

Een ander voordeel van een kredietverzekering is alle beschikbare data. Met de rapportages, die geschikt zijn voor het management tot de administratie, krijgt u inzicht in de beoordelingen en financiële ontwikkelingen per debiteur. Met deze rapportage kunt u uw debiteurenportefeuille beter analyseren en dit kan openingen bieden voor meer dekkingen. Al deze gegevens worden voortdurend gemonitord en geüpdatet. 

Bruikbaar voor elke afdeling

Een kredietverzekering is geschikt voor elke afdeling. De verzekering werkt voor zowel het management als voor de verkoop en administratie van uw organisatie. Zo kan de afdeling verkoop de database gebruiken om elke debiteur te checken op kredietwaardigheid. Daarnaast kunt u uw sales optimaal inzetten en heeft u direct een duidelijk onderscheid tussen goede en minder goede debiteuren.

Voordeel t.o.v. de concurrentie

Door een kredietverzekering kunt u meer op open krediet leveren en hierdoor kunt u meer klanten bedienen. Dit is een groot voordeel en hierdoor kunt u de concurrentie voorblijven.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top