3 tips tegen acne

Bijna iedereen krijgt weleens te maken met acne. De meeste mensen vinden dit niet zo aantrekkelijk en daarom worden veel mensen er onzeker van wanneer ze acne krijgen. Dit kan je vaak niet voorkomen en dit hoort erbij wanneer je aan het puberen bent. Acne ontstaat doordat talg verstopt of ontstoken raakt en dit wordt ook wel een puistje genoemd. Maar wat kan je nou tegen acne doen?

Een goede huidverzorging

Vaak lukt het niet om ervoor te zorgen dat de acne helemaal verdwijnt en dit is natuurlijk logisch. Maar er zijn wel een aantal dingen die ervoor zorgen dat je de acne kan verminderen. Om te beginnen is een goede huidverzorging belangrijk. Nu zal je vast wel denken wat is een goede huidverzorging? Het is belangrijk dat je je huid goed reinigt zodat de poriën schoon blijven. Dit doe je bijvoorbeeld door elke dag te douchen en je daadwerkelijk goed schoon te maken met shampoo. Je zou ook nog extra schoonmaakmiddelen kunnen kopen om je gezicht te reinigen. Voor meiden is het belangrijk dat je s ’avonds goed je make up verwijdert zodat er geen viezigheid achter blijft. Denk er ook aan om bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd de hoes van je kussen te vervangen zodat je huid ook schoon blijft wanneer je slaapt.

Gezichtscrème

Ten tweede is gezichtscrème ook een optie waardoor acne kan verminderen, dit verschilt natuurlijk per persoon aangezien elke huid anders reageert. Vaak heb je bij je eigen supermarkt al gezichtscrème maar wanneer dit niet het geval is zal er vast een schoonheidsspecialist in de buurt zitten die wel de beschikking heeft tot deze crèmes. Wanneer de crème niet werkt is het aan te raden om meerdere te testen omdat iedereen zijn huid anders reageert op bepaalde vloeistoffen.

Behandeling bij de verzorging specialist 

Ten slotte is het aan te raden om een behandeling te nemen bij een verzorging/schoonheidsspecialist aangezien zij er vaak weten hoe dat jouw huid het beste reageert. Knijp daarom zo min mogelijk je puistjes zelf uit en laat dit door zo’n specialist doen. De kans is namelijk aanwezig dat je talg naar binnen schiet en er een ontsteking ontstaat.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top