De voordelen van een bedrijvencentrum

Het geschikte en mooi uitziende pand vinden, is voor heel wat ondernemers een tijdrovende bezigheid. Een bedrijvencentrum neemt de ondernemer echter heel wat niet noodzakelijk werk uit handen en biedt besparingen en flexibiliteit op alle gebied.

De huisvesting van een onderneming is een hele grote kostenpost voor een bedrijf. Zeker als men de som maakt van het huur- of kooppand, de inrichting, de verzekering en het onderhoud. Voor starters of ondernemers die met een beperkt aantal medewerkers operationeel zijn, biedt een aanwezigheid in een bedrijvencentra veel voordelen.

De all-in formule

Bedrijvencentra werken meestal met een all inclusive formule. In je all-in prijs zit het gebruik van je kantoorruimte alsook een waaier aan diensten inbegrepen. Je post ligt elke dag te blinken in je postvakje en dat zonder dat je aanwezig hoeft te zijn. Snel een brief verzenden, dat doen ze daar graag met hun eigen frankeermachine waardoor de brief dezelfde dag nog verzonden is. Aannemen of verzenden van pakketten, geen probleem. Elke dag is de receptioniste aanwezig om deze aan te nemen en te behandelen. Bezoekers ontvangen en doorverwijzen naar jouw bureau, catering voorzien als je een meeting vastlegt in één van de vele hightech vergaderzalen, super snelle internetverbinding… en nog zo veel meer.

Dan hebben we de massa voordelen qua gebouw nog niet besproken. Een lamp vervangen, de airco reinigen, het kantoor poetsen, zonsverduistering voorzien… noem maar op. Al deze zaken worden voor jou afgehandeld door hen.

Ontstaan van bedrijvencentra

De bedrijvencentra werden precies hiervoor heel wat jaren geleden opgericht. Op deze manier willen zij startende ondernemers en groeiende bedrijven ondersteunen en vooral ontzorgen. Binnen één gebouw werden “units” gecreëerd die beschikbaar zijn als kantoorruimte met alles inbegrepen. Het bedrijf kan er zo intrekken en vanaf dag één operationeel zijn.

Een groot netwerk

Een bedrijvencentrum biedt hele gunstige omstandigheden waarin innovaties tot stand kunnen komen in een omgeving waarin “je nooit alleen bent”. Denk hierbij maar aan een leuke babbel in de gangen met je tas koffie in de hand. Of ga voor aan te schuiven aan één van de vele gezellige tafels in de cafetaria om even met collega’s uit andere bedrijven te brainstormen.

Bovendien kunnen de meeste bedrijvencentra u op vele terreinen nuttig advies leveren. Kijk voor meer informatie over een bedrijvencentrum op de website van BC Waasland.

Jeroen van Dam

Back to top