De meest bijzondere effecten van aromatherapie

Wist je dat het vernevelen van een klein drupje etherische olie allerlei positieve effecten kan hebben op het lichaam en de geest? Goede etherische olie is zeer geconcentreerde extracten van planten, bloemen en kruiden. Dit geeft een sterke geur af die ons zenuwstelsel kan prikkelen en voor allerlei bijzondere effecten kan zorgen.

Hoe werkt aromatherapie?

Voordat we in alle leuke effecten duiken, even een korte samenvatting van aromatherapie. De eerste stap is een aroma diffuser kopen. Dit is een apparaatje wat de olie en wat water vernevelt en verspreid door de ruimte. Dat is de makkelijkste en meest gebruikelijk manier om aromatherapie te gebruiken. Het reukzintuig is een enorm sterk zintuig. Evolutionair gezien is dit zintuig verbonden met het oudste en diepste deel van ons brein, waardoor het sterke effecten kan veroorzaken. Misschien heb je zelf al wel eens meegemaakt dat een geur een hele duidelijke herinnering opwekte. Op diezelfde manier kunnen de intense natuurlijke geuren van etherische olie bepaalde stemmingen en emoties aanwakkeren.

Concentratie

Een heel bijzonder effect wat etherische olie kan geven is concentratie. Er zijn veel verschillende geuren die kunnen helpen bij concentratieproblemen. Deze geuren geven een ontspannend effect en hebben als effect dat je beter afstand kunt doen van afleidingen waardoor je beter kunt focussen op de belangrijke taken. Voorbeelden hiervan zijn: eucalyptus, rozemarijn en den.

Immuunsysteem boosten

Eucalyptus, citroen en tea tree zijn geuren die je immuunsysteem kunnen boosten door hun luchtzuiverende werking. Pepermunt of palo santo (heilig hout) kunnen helpen bij een verkoudheid door de verlichtende werking op de luchtwegen. Verschillenden etherische oliën geven ook een heerlijk natuurlijk gevoel aan de lucht in je huis, alsof je net een fijne wandeling hebt gemaakt in de buitenlucht, wat altijd een lekkere boost geeft. Als laatst in deze categorie helpt het bevochtigen van de lucht in huis ook zonder etherische olie al bij het verlichten van een hoop klachten.

Libido stimuleren

Rozen, sandelhout, palmarosa en ylang ylang. Een romantische blend die een warme bloemige geur door de ruimte verspreid. Naast vertrouwen, ontspanning en harmonie kan een blend van zulke geuren ook het libido stimuleren. Aromatherapie kan dus ook heel leuk zijn voor een romantisch avondje samen.

Let wel goed op welke olie je gebruikt. Alleen goede kwaliteit olie geeft zulke fijne effecten en niet elke olie pas goed bij elke diffuser. Daarom raad ik Geurwolkje aan. Kwalitatieve etherische olie kopen doe je bij Geurwolkje.

Jeroen van Dam

Back to top