De akoestiek in de kantoorinrichting

Is het je collega die aan het bellen is met een klant, het getik op het toetsenbord, de radio op de achtergrond of je collega’s die twee meter verder aan het vergaderen zijn. Geluid is een sterke stoorzender, al helemaal op kantoor. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit en de gezondheid van de werknemers verminderd wordt. Maar hoe kan het dat een goede akoestiek dit tegen kan gaan en hoe zorg je voor een goede akoestiek in de kantoorinrichting?

Invloed van de akoestiek op je lichaam

Dat geluidsoverlast voor onrust zorgt, weten we allemaal. Maar hoe komt dat? Je hersenen moeten aan het werk om het geluid van buitenaf te filteren, zodat jij je beter kunt concentreren en niet afgeleid wordt als je een geluid hoort. Als jij van 9 tot 5 aan het werk bent, dan zijn je hersenen de hele dag door geluid aan het filteren. Dit is ontzettend vermoeiend en heeft invloed op de gezondheid en het werkplezier.   

Gevolgen van een slechte akoestiek in de kantoorinrichting

Een goede akoestiek zorgt voor een gezonde en productieve werksfeer. Heb je tijdens de kantoorinrichting niet gedacht aan de akoestiek, dan brengt dit gevolgen met zich mee voor de werknemers. Een slechte akoestiek zorgt namelijk voor stress en dit kan zorgen voor een stijging van het ziekteverzuim binnen het bedrijf. 

Ook zorgt een betere akoestiek in de kantoorinrichting, voor een betere concentratie. Het geluid van tikkende vingers op het toetsenbord, telefoons die overgaan en het geluid van overleg van collega’s wordt namelijk verminderd. Een betere concentratie zorgt ervoor dat jij beter werk kunt leveren. En dat willen we allemaal, toch?

Betere kantoorinrichting, betere akoestiek

Huur jij in een kantoorruimte in Rotterdam of in een bedrijfspand in Utrecht? Neem eens een kijkje om je heen. Denk jij dat de akoestiek in jouw kantoorinrichting goed is? Of weet je al dat de akoestiek verbeterd moet worden en wil je aan de slag gaan met de kantoorinrichting? Dan kan Kato Projectinrichting jou helpen! Wij helpen je om jouw kantoor goed mogelijk in te delen, zodat jij en je collega’s ongestoord aan het werk kunnen. Hoe gaan wij dat doen? Wij denken mee aan de verschillende activiteiten die verricht moeten worden bij jou op kantoor. Aan de hand van de verschillende activiteiten, zullen de ruimtes ingericht en ingedeeld worden. Zo voorkom je dat de collega’s die teksten aan het uitschrijven zijn gestoord worden door de collega’s die aan het vergaderen zijn. 

Middelen voor een akoestisch kantoor

Door het toepassen van vergaderruimtes, scheidingswanden en stilteruimtes in de kantoorinrichting, zorg je ervoor dat het geluid tegengehouden wordt. Daarnaast is het handig om de lawaaibronnen bij elkaar te plaatsen in een aparte ruimte. Denk hierbij aan printers en scanners. Door de lawaaibronnen in een aparte ruimte te plaatsen, zal je geen last hebben van het geluid van deze apparatuur en kun je ongestoord aan het werk. 

Een van de kantoren aanbieders in Nederland die veel aandacht heeft geschonken aan een goede akoestiek is Workspot in Rotterdam. Ben je op zoek naar een kantoor met een goede akoestiek? Neem dan eens een kijkje bij hen.

Jeroen van Dam

Back to top