De 4 voordelen van videoconferencing

Grote technologische vooruitgang heeft de manier waarop en waar we zaken doen drastisch veranderd. Meer mensen die op afstand werken, de opkomst van directe communicatie op aanvraag en de globalisering van bedrijven. Om moderne en innovatieve bedrijven te laten groeien en globaliseren, is het essentieel om kwaliteitsrelaties op te bouwen en te onderhouden met partners, leveranciers, interne teams, investeerders en klanten. Videoconferencing verhogen de productiviteit, besparen tijd, verlagen de reiskosten en bevorderen in het algemeen samenwerking.

Wij geven jou de vijf belangrijkste voordelen van videoconferenties en de manieren waarop moderne bedrijven nieuwe communicatiemiddelen gebruiken.

1. Schakel het digitale personeelsbestand in

Videoconferentie software zorgt niet alleen voor een meer op samenwerking gerichte vergadercultuur in de organisatie, het vormt ook een basis voor het mogelijk maken van het digitale werken van vandaag. Videovergaderingen helpen teams contacten te onderhouden, ongeacht de fysieke locatie, waardoor besluitvorming wordt versneld en het vermogen om wereldwijd samen te werken wordt verbeterd.

2. Vereenvoudig beheer en bruikbaarheid

Teams hebben toegang nodig tot de samenwerkingsoplossingen waarmee ze elkaar kunnen ontmoeten via audioconferenties, videoconferenties, schermdeling en realtime instant messaging. Door een geconsolideerde online vergaderoplossing te implementeren met een eenvoudige gebruikersinterface die centraal wordt beheerd, kunnen teams zich concentreren op hun vergaderingen in plaats van te worden belast met het oplossen van problemen bij elke vergadering.

3. Mobiliteit en flexibiliteit hebben prioriteit tegenwoordig

De huidige beroepsbevolking geeft prioriteit aan mobiliteit, flexibiliteit en moderne vormen van communicatie boven privékantoren en afzondering. Door externe medewerkers persoonlijk te maken met medewerkers op kantoor kan de productiviteit aan beide kanten worden verhoogd en tegelijkertijd de reiskosten worden verlaagd. Of het bedrijf nu is opgebouwd uit externe medewerkers, wereldwijd verspreid is, of gewoon de nadruk legt op een gezonde balans tussen werk en privé, videoconferenties hebben het unieke vermogen om de menselijke connectie van persoonlijke communicatie naar elke interactie te brengen.

4. Verbeter de waarde

Bedrijven upgraden hun oude audio- of web conferentie providers en vinden meer waarde in volledige videoconferentie systemen, waaronder audioconferenties, schermdeling, chat, opname van vergaderingen en livestreaming van evenementen. De totale eigendomskosten van onderhoud en licenties voor meerdere leveranciers voegen alleen maar onnodige kosten en complexiteit toe voor de eindgebruikers.

Jeroen van Dam

Back to top