Bespaar geld bij het kopen van inktcartridges

Inktcartridges kopen kost vaak heel wat geld. Toch hoeft dit niet, je kan al snel heel wat geld uitsparen bij het kopen van goedkope inktcartridges. Het grote voordeel is dat je niet moet inboeten wat kwaliteit betreft. Goedkoper wilt niet meteen zeggen ook slechter, zeker niet bij Inktmedia. Met inktcartridges van de bekende merken zoals Canon, Epson, HP, Brother en Lexmark weet je dat kwaliteit is verzekerd. Buiten goedkoop, moet het ook makkelijk zijn om inkt voor de printer te kopen. Vaak is het onduidelijk welke cartridges je voor welke printer moet kopen. Door de inkt zowel op printertype als op cartridgenummer te sorteren heb je zo het juist inktpatroon gevonden voor jouw printer.

Kan inkt vervallen?

Op de meeste inktcartridges staat een datum, dit is echter geen vervaldatum. Deze datum gaat over de fabrieksgarantie vanuit het betreffende merk. Informeer je goed in de winkel of online hoeveel jaar garantie er wordt toegepast per product, vaak is dit één jaar.

Gaan voor een bekend merk of toch het huismerk?

Vaak worden de voor- en nadelen afgewogen bij de vraag of je al dan niet voor het huismerk zou gaan. De rede hiervoor is dat het huismerk in vele gevallen goedkoper is dan de bekende merken zoals Canon of Brother. Maar wat zou je doen als deze grote merken ook goedkoop kunnen zijn? Ga je dan nog steeds voor het huismerk? Of ben je toch eerder geneigd om naar de merken te gaan die we kennen en kwaliteit kunnen verzekeren? Wel, garandeer je van kwaliteit wanneer het kan en ga voor goedkope inktcartridges van merken waar jij zeker van bent.

Wat is mijn printertype?

Het antwoord op de vraag waar je je printertype kan vinden verschilt vaak van printer tot printer. Op de meeste printers staat het ergens op de printer zelf. Je kan bijvoorbeeld ook op de factuur kijken of online via het serienummer zoeken. Het cartridgenummer vind je terug op de cartridges die in de printer zitten. Heeft u geen lege cartridges die je uit de printer kan nemen of is het nummer niet leesbaar? Vraag dan raad aan de adviseurs in de winkel of zoek online op uw printertype.

Jeroen van Dam

Back to top