2 interessante hobby’s tijdens corona

De maatregelen worden aangescherpt en steeds meer mensen komen binnen te zitten. Heb jij nou ook opeens te veel tijd over door alle sociale contacten die zijn komen te vervallen? Dan kan jij die tijd mooi gebruiken om een nieuwe leuke hobby op te pakken. Hieronder vind je 2 interessante hobby’s die je tijdens de quarantaineperiode zou kunnen oppakken.  

Diamond painting 

Wil jij aan het einde van de corona periode een verbazingwekkend stukje decoratie aan de muur hebben hangen die je helemaal zelf hebt gemaakt? Dan is het leuk om de diamond painting hobby op te pakken. Diamond painting werkt net zoals mozaïek. Met allerlei kleine diamantjes maak je één afbeelding. Van veraf lijkt het een gewoon schilderij, maar van dichtbij zie je dat het bestaat uit heel veel kleine diamantjes. Dit is een schitterend gezicht. Iedereen zal verbaasd opkijken als je vertelt dat jij handmatig al die diamantjes op de goede plaats hebt vastgemaakt. Het lijkt heel ingewikkeld, maar het is heel simpel. Je bestelt een afbeelding van Myth of Asia. Dan krijg je een canvas met alle benodigde diamantjes en een kleurenkaart geleverd. Daarna weet je welke kleur diamant je op welke plaats moet plakken. Diamond painting is een leuke bezigheid om je tijd in te stoppen en je hebt aan het einde gegarandeerd een schitterend resultaat.  

Muziekinstrument leren spelen 

Binnen zitten tijdens de corona periode omdat alle sociale activiteiten zijn afgelast kan erg gaan vervelen. Op die momenten heb je behoefte aan meer blijheid in je leven. Dit kan perfect in je leven gebracht worden als je een nieuw muziekinstrument gaat leren spelen. Want muziek doet harten lachen, dat weet iedereen. Daarbij is het leren bespelen van een instrument wat je echt heel mooi vindt klinken, een leuke bezigheid. Het bespelen van een muziekinstrument kan je alleen onder de knie krijgen als je veel uren oefent. En door de quarantaine heb jij deze tijd in overvloed. Bovendien mag jij trots op jezelf zijn als je tijdens de corona periode niet stil hebt gezeten maar een nieuwe vaardigheid hebt geleerd. Een vaardigheid waar jij de rest van je leven plezier aan zal hebben.  

Jeroen van Dam

Back to top